Četvrtaci OŠ “Vladimir Perić Valter“ novac sakupljen od prodajne izložbe donirali za lečenje malog Vasilija

Prijepolje – U okviru projektne nastave, učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“ iz Prijepolja upriličili su priredbu u okviru koje je organizovana prodajna izložba suvenira koje su mališani sami kreirali. Tom prilikom sakupljeno je više od 57 hiljada dinara, a novac je uplaćen za lečenje dvogodišnjeg sugrađanima Vasilija Bakovića koji je rođen prevremeno usled čega je došlo do oštećenja koje je izazvalo hipertonus ruku i nogu.

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima učiteljice Dženite Stršević, deca su sama kreirala radove tokom časova projektne nastave, i sa zadovoljstvom su predložili da novac koji sakupe uplate kao pomoć za lečenje dvogodišnjeg Vasilija.

– Našim planom i programom su predviđeni tematski dani, svakog meseca po jedan. Tako da smo sada uoči Nove godine organizovali priredbu i prodajnu izložbu. U međuvremenu smo saznali da je našem dvogodišnjem sugrađaninu potrebna pomoć za lečenje i u razgovoru sa decom odlučili smo da sakupljeni novac doniramo za lečenje malog Vasilija – navodi učiteljica Dženita Stršević.

Foto: A.Rovčanin

Pomoć u organizaciji priredbe i pruzili su roditelji učenika i Dom kulture.

– Sudeći po mojoj ćerci, ali i drugoj deci i njihovoj reakciji, oni su oduševljeni i ovo kao da su jedva čekali.Danima je pričala o priredbi, iako je bila bolesna danas je došla da učestvuje – kaže Viktor Ratković, otac Nike.

PP Media