Poplava u Prijepolju, ponovo se izlila reka Lim

Prijepolje – Usled obilnih padavina koje su prethodnog dana pogodile prijepoljski kraj i sever Crne Gore, ponovo je u naglom porastu vodostaj Lima kod Prijepolja, a ova reka opet se izilila u naselju Zalug. Pod vodom se nalazi na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta, voćnjaka i oranica.Voda je prodrla i u pomoćne objekte i plastenike a preti da ugrozi i kuće u ovom naselju, koje se nalaze u priobalnom području.

Foto: A.Rovčanin

– Poplavljeno je na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta, voda preti da uđe i u kuće. Moraćemo da postavljamo džakove kako bi dom odbranili od vodene stihije – kažu meštani Zaluga.

Lim je ponovo postao plutajuća deponija. Vodom plovi na hiljade kubika raznog smeća, koje ne uspeva da zaustavi slabašna lančanica, koja je letos postavljena o trošku države i lokalne samouprave, na ovoj reci kod Velike Župe.

Ranije danas i RHMZ je upozorio na opasnost od poplave i da se izlivanje reke Lim očekuje tokom dana, imajući u vidu da je rano jutros vodostaj bio 280 centimetara i raste po pet centimetara na sat.

PP Media