Član opštinskog veća ide u zatvor, Tandir pozvao na prikupljanje dobrovoljnog priloga

Predsednik OO Nove Srbije i član Opštinskog veća u Prijepolju Milan Gačević odbiće da plati kaznu po sudskoj presudi Osnovnog suda u Novom Pazaru već će, kako je kazao na današnjoj konferenciji za štampu, zameniti je zatvorom u trajanju od 50 dana. Na ovakav potez odlučio se zato što, kako kaže, plaćanjem bi potvrdio da je kriv.

„Osnovnom javnom tužilaštvu podneo sam prijavu protiv Esada Hodžića u vezi koje do danas nisam dobio ni jedan poziv, u međuvremenu Esad Hodžić je podneo krivičnu prijavu protiv mene Osnovnom sudu u Novom Pazaru, gde su mi bila uskraćena sva prava. Tražio sam da mi se tužba dostavi na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom, što nije učinjeno”, navodi Gačević.

Milan Gačević predsednik NS OO Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

On dodaje da je Osnovni sud u Novom Pazaru odbilo sve žalbe i proglasio ga krivim. Gačević se žalio Višem sudu u Novom Pazaru, koji je potvrdio presudu Osnovnog suda u tom gradu.

Prema njegovim rečima sudski troškovi mu se odbijaju od ličnog dohotka koje ima kao zaposleno lice, član Opštinskog veća, u opštini Prijepolje. Pre dva dana Gačević je dobip rešenje od suda gde se kazna od 50.000 dinara menja za kaznu zatvora od 50 dana.

„Dolazim iz jedne čestite i poštene porodice u Prijepolju nikada u životu nisam kažnjavan, moji prijatelji i komšije znaju da nisam napravio nikakvo ružno delo da bi imao posla sa policijom. Ovo je prvi put da sam došao u ovakvu situaciju. U politici sam od 1992. godine, ušao sam da probam da pomognem građanima da mogu od poštenog rada da žive bolje. Sada sam braneći poštenu priču naišao na problem.Odluka da ne platim kaznu i da idem u zatvor, je samo moja i neće uticati na rad koalicije u Prijepolju, jer će odbornik nastaviti da radi. Isto tako ne želim da se bavim kriminalnim radnjama, i neću koristiti dane odmora i bolovanja da bi pokrio ovih 50 dana u zatvoru. Želim da odem časno i pošteno da oslužim ovu kaznu, koju ne priznajem”, navodi Gačević dodajući da će svoju borbu nastaviti kada se vrati.

Podršku Milanu Gačeviću pružio je koalicijoni partner Samir Tandir, foto: www.ppmedia.rs

Tandir: Plašim se da situacija eskalira

Na konferenciji je prisustvovao i predsednik OO Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Prijepolju Samir Tandir, koji je prisutnima rekao da se tu nalazi u svojstvu prijatelja Milana Gačevića.
„Pozivam građane da se organizujemo i skupimo dovoljno novca da se ova kazna plati, jer je čovek optužen na pravdi boga. Ovakvih i sličnih optužbi, bez ikakvog osnova ima još, ali očegledno je nekome stalo da političar i čovek Milan Gačević zaćuti. Ovog puta su išli finansijski, a istorija nas uči da posle toga slede i neki drugi pritisci. Ja bih molio da se nadležni organi više uključe da ne bi situacija eskalirala, jer neko po svaku cenu želi da ovaj slučaj zataška”, kaže Tandir.
GZS i PP Media