Esad Hodžić: Onaj ko je vređao, krivično je osuđen i mora da plati globu

Nakon konferencije za medije predsednika OO Nove Srbije i člana Opštinskog veća u Prijepolju Milana Gačevića, oglasio se i Esad Hodžić, po čijoj krivičnoj prijavi je pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru Gačević oglašen krivim i pravosnažno osuđen na novčanu kaznu od 50 hiljada dinara, koju će kako je na konferenciji kazao zameniti zatvorom u trajanju od 50 dana. Hodžić ističe da je očigledno da ljudi ne razumeju ili ne žele da razumeju politiku, pravdu, pravo na privatni život i zaštitu te zbog toga moraju da odgovaraju za svoja dela.

– Svako ima pravo da sumnja i na osnovu toga da pokrene postupak pred Sudom koji je jedini merodavan da daje sud o nečijoj krivici. Niko ne sme da vređa i omalovažava a ko to čini mora da snosi posledice. U ovom slučaju stvar je potpuno jasna, onaj ko je vređao, krivično je osuđen i mora da plati globu – kategorično tvrdi Esad Hodžić.

Inače, ovo nije jedina nedaća koju sa zakonom ima Milan Gačević. Njega uskoro pred Osnovnim sudom u Prijepolju očekuju nova suđenja zbog uvreda koje je izneo putem medija na račun političkih neistomišljenika, koji su presavili tabak i sudu tužili Gačevića.
PP Media