Crnogorskim turistima predstavljene lepote Zlatara, Zlatibora i Tare

Turistima koji se odmaraju na Zlatiboru, Zlataru i Tari u ponudi je osam jednodnevnih izleta po pristupačnim cenama, kao i posete degustacionim centrima i brojne manifestacije, kazao je direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen.
On je na konferenciji za novinare istakao da je „Čarobni turistički prsten“ „biser“ u turističkoj ponudi Srbije, koji spaja Mokru Goru, Višegrad, Kanjon Drine i Taru.
„Pored najboljih turističkih ruta koje su urađene u saradnji sa turstičkim agencijama, pripremili smo i specifične izlete za goste regije Zapadna Srbija. Svi turisti koji se odmaraju na Zlatiboru, Zlataru i Tari mogu dobiti osam jednodnevnih izleta koje smo pripremili u sardnji sa agencijama, po pristupačnim ceenama. To su posete okolnim destinacijama u regiji, kao što su Sirogojno, Stopića pećina, Manastir Mileševo, rafting Limom i destinacije u okviru „Čarobnog turističkog prstena“, rekao je Rađen u PR Centru.
Prema njegovim rečima, regija Zapadna Srbija je najatraktivnija regija i turistički najprivlačnija regija koja obuhvata dest opština zlatiborskog okruga i opštinu Ivanjica.
„Nacionalni park Tara je specifičan po prirodnim atraktivnostima i sve je posećeniji. Planina Golija – rezervat biosfere, pod zaštitom je UNESCO-a. Planinu Zlatar krasi izuzetan planinski vazduh, kažemo da je to „fabrika crvenih krvnih zrnaca““, naveo je Rađen.
Mokra gora je, kako je istakao, najatriktivna turstičko-muzejska željeznica u Evropsi sa preko 80 hiljada prodatih karata godišnje.
„Takođe je poznata po Drvengradu, koji je izgradio naš poznati reditelj Emir Kusturica“.
Direktorica Turuističko-sportskog centra Zlatar Ivana Novaković ističe da ta planina ima izuzetne prirodne karakteristike i veliki broj sunčanih dana u godini.
„Zlatar se nalazi na prosečnoj visini od 1,2 hiljade metara nadmorske visine. Posebna turistička atrakcija je specijalni rezervat prirode Uvac“, navela je Novaković.

Ivana Novaković direktorka TSC "Zlatar" Nova Varoš

Ivana Novaković direktorka TSC „Zlatar“ Nova Varoš


Zlatar, kako je istakla, ima izuzetno uređene pešačke i biciklisitičke staze. „Najatraktivniji sadržaj je Adrenalin park dužine 340 metara, od čega su 150 metara različiti vidovi prepreka, a 190 metara zip line sistem“.
„Zlatar se u poslednje vreme afirmisao kao destinacija za pripremu sportista. Zahvaljujući našem Minsiatsrtvu, ove godine završavamo projekat postavljanje multifunakcionalne balon hale, koja će u značajnoj meri doprineti što kvalitetnijim pripremama sportista“, rekla je Novaković.
PP Media