Deca iz Priboja o trošku opštine na letovanju u Sutomoru

Nakon humanog gesta lokalne samouprave Priboj, kada su na početku sezone obezbedili besplatno letovanje za decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja, usledilo je i potpisivanje sporazuma sa Društvom za dečju i cerebralnu paralizu Priboj, kojim će se omogućiti sedmodnevni boravak za 35 članova ovog udruženja u odmaralištu u Sutomoru o troško opštine Priboj.
Ugovor sa predsednikom opštine Priboj potpisao je predsednik društva za CDP Slaviša Šušanj, čime je opština opredelila sredstva iz budžeta za letovanje dece iz ovog udruženja i njihovih pratioca- staratelja, kao i fizioterapeta, lekara i rekreatora. U Sutomore putuje 35 članova ovog udruženja od 20. do 27. Avgusta, a za ogromnu većinu njih, ovo će biti prvi odlazak na more u životu.
Prema rečima predsednika društva Slaviše Šušnja, od ukupno 48 članova udruženja za letovanje se prijavilo njih 35, što će predstavljati ogroman pomak i novinu u radu sa decom obolelom od dečje i cerebralne paralize, koji su do sada uglavnom sve svoje aktivnosti sprovodili u prostorijama udruženja. Šušanj je u ime članova udruženja izrazio i ogromnu zahvalnost predsedniku Lazaru Rvoviću i lokalnoj samoupravi koja je imala razumevanja za potrebe ove dece i pronašla načina da pomogne i obezbedi njihovo letovanje u Sutomoru.
Pribojsko odmaralište izgrađeno je daleke 1968. godine, i decenijama je bilo glavna letnja destinacija školske dece i omladine, a zbog nedostatka sredstava za rekonstrukciju, duži niz godina je lagano gubilo svoju namenu i posetioce. Protekle dve godine opština Priboj je uložila značajna sredstva u rekonstrukciju odmaralašita po najvišim standardima turističke ponude, koje od jula ponovo radi punim kapacitetom. Lokalna samouprava je osim letovanja za ćlanove Drištva za CDP i decu lošijeg materijalnog stanja, ove godine nagradila i najbolje učenike generacije iz pribojskih osnovnih i srednjih škola sa besplatnim letovanjem u Sutomoru, a u septembru se planira i ponuda za letovanje pribojskih penzionera, kao i stvaranja uslova za pripreme pribojskih sportistatokom cele godine.
Goran Reković