Crveni krst Srbije “zaboravio” Prijepolje: Pet tona pomoći za Priboj, Rašku, Sjenicu, Kuršumliju i Prokuplje

Prijepolje/Priboj/Sjenica/Prokuplje/Raška/Sjenica/Kuršumlija – Crveni krst Srbije uputiće pet tona pomoći za 111 najugroženijih domaćinstava u opštinama Priboj, Raška, Sjenica Kuršumlija i Prokuplje – pakete hrane i higijene, setove za čišćenje posle poplava, dezinfekciona sredstva, čizme, najlon za prekrivanje i sušilice, saopšteno je danas. I ako je Prijepolje među gradovima i opštinama čije stanovništvo je najviše pogođeno poplavama, ugroženi iz ove sredine, bar za sada neće dobiti pomoć od Crvenog krsta.

Foto: RTS

“Najveći broj ugroženih porodica je na Kosovu i Metohiji, gde su organizacije Crvenog krsta pomogle najugroženijima kroz podršku tokom evakuacije, crpljenje vode iz poplavljenih prostorija, dezinfekciju zidova, postavljanje sušilica i distribuciju garderobe i neophodnih artikala pomoći, posebno za ishranu beba i dece”, navodi Crveni krst.

Organizacije Crvenog krsta Srbije u gradovima i opštinama sa poplavljenim domaćinstvima su od 19. januara na terenu i do sada su distribuirale interventne artikle pomoći u skladu sa najhitnijim potrebama stanovništva.

PP Media i Radio Sto plus