Ćubiću petogodišnji mandat načelnika Opštinske uprave

Prijepolje – Opštinsko veće, nakon sprovedenog konkursa imenovalo je na period od pet godina Miodraga Ćubića za načelnika Opštinske uprave Prijepolje.

Miodrag Ćubić, načelnik Opštinske uprave Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Pre ove dužnosti Ćubić je radio kao rukovodioc Odeljenja za društvene delatnosti, opštu upravu i zajedničke poslove.

Miodrag Ćubić je nakon završene Gimnazije upisao Parvni fakultet na kojem je diplomirao 2004. godine. Radnik je Opštinske uprave od 2005. godine. Ima položen državni i pravosudni stručni ispit. Oženjen je, otac dvoje dece.

Za relativno kratak period koliko se nalazio na mestu vd načelnika, Ćubić je uveo red u opštinskim službama, i po oceni mnogih opravdao poverenje koje mu je posle izbora ukazano.

Tokom minulih šest meseci, uz pomoć opštinskog rukovodstva, Ćubić je preduzeo brojne aktivnosti u cilju unapređenja administrativne efikasnosti, reforme socijalne zaštite, evidencije opštinske imovine, na planu inkluzivnog obrazovanja, smeštaja opštinske arhive. Resursi kojima raspolaže lokalna samouprava, u poslednjih pola godine, znatno se racionalnije koriste, izvršena je reforma lokalnih finansija i uspostavljena bolja koordinacija i kontrole izvršenja komunalnih delatnosti.

PP Media