Da li je Fudbalski klub Polimlje bliže gašenju ili proslavi stogodišnjice postojanja?

Prijepolje – Fudbalski klub Polimlje iz Prijepolja, za četiri godine trebalo bi da obeleži vek postojanja. Međutim, zbog duga većeg od 5 miliona dinara neizvestan je nastavak takmičenja u Zapadno morasvkoj zoni, pa je klub trenutno bliže gašenju nego obeležavanju velikog jubileja.

Foto: A.Rovčanin

U cilju pronalaženje rešenja da se Polimlje spasi od nestanka, na inicijativu rukovodstva stranke Rasima Ljajića u kabinetu predsednika Vladimira Babića, upriličen je sastanak kojem su prisustvovali čelni ljudi opštine, rukovodstvo Polimlja u ostavci i kapiten kluba Zvonko Šiljak.

Predsednik kluba Aleksandar Drašković, upoznao je opštinsko rukovodstvo sa dugovanjima koje Polimlje ima prema lokalnoj samoupravi, bivšim igračima i drugim poveriocima. Drašković tvrdi su realna dugovanja kluba oko 5,7 miliona dinara.

Foto: A.Rovčanin

Na sastanku je zaključeno, da se u narednim danima formira nova uprava kluba, koja bi imala zadatak da u kratkom roku obezbedi novac koji se duguje lokalnoj saamoupravi, na ime neopravdano utrošenih sredstava, kako bi klub steklo uslove da bude sufinansiran od strane Opštine. Takođe, nova uprava trebalo bi da obavi razgovor sa poveriocima i dogovori reprogram duga i odblokira račun.

– Ključni problem kluba je dugovanje prema lokalnoj samoupravi od 2,2 miliona dinara i blokada računa koja iznosi oko 1,5 miliona. Kada bi obezbedili novac da vratimo dug opštini i da odblokiramo račun, stekli bi se uslovi da Polimlje učestvuje u raspodeli sportskog dinara za ovu godinu. Svi imamo želju da pomognemo klubu, ali moramo da obezbedimo ovih 3,7 miliona dinara – kaže predsednik opštine Vladimir Babić.

Predsednik opštine Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

On obećava da će, ukoliko se steknu zakonski uslovi, klub na osnovu posebnog programa dobiti 2,5 miliona dinara za funkcionisanje. Babić tvrdi da bi taj iznos mogao da bude i drastično veći, u slučaju da klub ostvari pravo  sufinansiranja u redovnom programu sportskih kolektiva.

Nekdašnji predsednik kluba, a sada odbornik u lokalnom parlamentu Sead Rovčanin (SDP) kaže da je želja svih da se pronađe rešenje i klub spasi od gašenja.

– Svi smo Polimlje i svi pokušavamo da dodjemo do onoga što svi želimo, a to je da nađemo rešenje da Polimlje nastavi da se takmiči i bitiše, i da Polimlje idalje bude simbol Prijepolja. U narednim danima pokušaćemo da dođemo do sredstava koja nisu nimalo mala, da obezbedimo novac i vratimo taj dug koji Polimlje ima, kako bi klub nastavio da funkcioniše – ističe Rovčanin.

Kapite Polimlja Zvonko Šiljak i nekadašnji predsenik kluba a sada odbornik Sead Rovčanin (SDP), foto: PP Media

Kapiten kluba Zvonko Šiljak zadovoljan je inicijativom koja je pokrenuta da se Polimlje spasi. On se nada da će novac biti obezbeđen te da će klub nastaviti takmičenje i dočekati jubilej vek posotjanja.

Generalni sekretar Polimlja demantovao je glasine da je klub istupio iz daljeg takmičenja u Zapadno moravskoj zoni. On tvdi da od strane kluba nikakav dopis nije upućen na adresu saveza te da će Polimlje nastaviti da se takmiči i u prolećnoj polusezoni.

PP Media