Da li su novinari krivi što u Prijepolju malo šta normalno funkcioniše?

Ah, ti “kleti” novinari, baš ne daju nikom mira, remete duboki zimski san u koji je zapala prijepoljska vlast ali isto tako i opozicija, koja gotovo da i ne postoji u gradu na Limu. Retki su trentuci kada se neko od opozicije oglasi, i to uglavnom šturim saopštenjem, pred kamere neće ni za živu glavu. Rekli bi neki zatišje pred buru, odnosno pred predsedničke (parlamentarne) izbore, te se kuju planovi kako se “ušunjati” u vlast.Sa druge strane, lokalna vlast očigledno da još uvek nije shvatila šta podrzumeva obnašanje vlasti.Dok se oni “opasulje” prođe skoro godinu dana.
Kako se problemi nagomilavaju i isplivavaju na videlo brže nego što onaj koji je dužan da ih rešava uspe pronaći adekvatan izgovor zbog čega on nije rešen, tako i novinri postaju krivci zbog čega to iznose u javnost.

Da li su novinari krivi zato što u Prijepolju malo šta funkcioniše?


Nakon objavljivanja teksta o sumnjivoj nabavci i raspodeli humanitarne pomoći te priloga i teksta o mukama meštana naselja Ivanje sa bujičnim potocima, odjednom se kod onih koji treba da rešavaju probleme pojavio “crv sumnje” ko to javlja novinarima sve te podatke koje oni iznose u javnost. Pa tako redom krene i “zivkanje” novinara u nadi da će se neko uplašiti od silnih direktorskih titula ili imena “velikih gazda” te valjda prestati sa iznošenjem podataka i problema koji muče i tište meštane ove devastirane opštine. Ono što je zajedničko za sve te “titulare” jeste da nemaju nijedan valjan argument da demantuju podatke koje smo objavili. Ovim putem upućujemo javni poziv svima koji su se osetili prozvanim u gornjem delu teksta ili možda u pomenutim prilozima da javno izađu pred kamere i iznesu svoj demanti ukoliko ga imaju, ali isto tako da odgovore na sledeća pitanja koja sasvim sigurno zanimaju sve građane opštine Prijepolje:
– Da li je Opštinsko veće opredelio 240 000 dinara za nabavku paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim licima?
– Gde su paketi nabavljeni i po kojem kriterijumu je odabran dobavljač?
– Ko je pravio spiskove sa licima koji će dobiti humanitarnu pomoć i gde su se oni pravili?
– Da li su završeni građevinski radovi u naselju Ivanje kod imanja porodice Babić?
– Da li su plaćeni radovi izvođaču, ako jesu koliko je plaćeno te da li je sproveden tender?
– Da li je postojao nadzorni organ koji je kontrolisao radove?
Ili neka pitanja koja nemaju nikakve veze sa prethodno gore pomenutim tekstovima, kao npr.:
– Ko je isključio uličnu rasvetu u Velikoj Župi?
– Zbog čega Brodarevo nema uredno vodosnabdevanje?
– Zašto se u školi u Ivanju “cepa” odelenje prvog razreda?
– Zbog čega su vrata Sportskog saveza mesecima zaključana?
– Na koju račun je uplaćivan novac od prijava ekipa za Božićni turnir u malom fudbalu?
Verovatno bi nam sati trebali da ispišemo i pitamo sve ono što zanima meštane ove opštine.
Ono što treba da znate jeste da nam je namera da i dalje nastavimo sa objektivnim i pravovremenim informisanjem građana, ne postoji cenzura apsolutno smo otvoreni za sve, kako za aktere političkog života tako i za javne ustanove, privredna društva.Jednostavno ovaj napaćeni narod ima pravo i mora da bude objektivno i istinito informisan, a ne da mu se serviraju laži i neki hvalospevi na stranačkim televizijama i portalima. Hvala Vam što nas čitate i što nam verujete.
PP Media