Dačić poručio iz Prijepolja: Srbi i Bošnjaci jedni drugima ste najpotrebniji

Prijepolje – U sklopu intenzivne predizborne kampanje, lider Socijalističke partije Srbije (SPS), Ivica Dačić, posetio je Prijepolje kako bi se susreo s građanima i predstavio svoje vizije za dalji razvoj zemlje.

Foto: A.Rovčanin

Dačića je u stranačkim prostorijama u Prijepolju dočekalo lokalno rukovostvo i brojni simpatizeri partije. On je naglasio važnost direktnog kontakta s ljudima i izrazio posvećenost unapređenju života svakog građanina.

U razgovoru sa građanima i u obraćanju medijima, Dačić je istakao ključne tačke svog programa, fokusirajući se na ekonomski razvoj, socijalnu pravdu i jačanje stabilnosti zemlje. Posebnu pažnju posvetio je pitanjima zapošljavanja, infrastrukturnim projektima i unapređenju lokalnih uslova života.

Foto: A.Rovčanin

On je naglasio da je Prijepolje centar srpske države od njenog osnivanja, a poseban biser mu daje manastir Mileševa i svetsko remek delo freska Belog anđela.

– Nema boljeg mesta od Prijepolja gde bih rekao koji su to ključni principi za koje se borim i ja kao nosilac liste ali i cela naša lista. A to su dva principa, sa jedne strane socijalna pravda, principi socijalizma koji su bliski i samom hrišćanstvu kao što su međusobna solidarnost, ravnopravnost, jednakost, pomoć građanima slabijeg materijalnog stanja, a sa druge strane patriotizam, zalaganje za interese srpskog naroda i svih drugih naroda koji žive u Srbiji – rekao je Dačić.

Foto: A.Rovčanin

Dačić je kao posebnu prednost Prijepolja, okarakterisao to što je multietnička sredina, gde složno komšijski žive Srbi i Bošnjaci.

„Naš cilj je stvaranje bolje budućnosti za svakog građanina Srbije, a to podrazumeva snažnu ekonomiju, pravično društvo i stabilnu političku situaciju. Radimo na izgradnji mostova između ljudi. Srbi i Bošnjaci su jedni drugima najpreči, zato što drugi dođu i odu a vi ostajete da živite jedni sa drugima, sa svojim komšijama – zaključio je predsednik socijalista Ivica Dačić.

Socijalisti će, zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije, na parlamentarnim izborima nastupiti na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“, dok u Prijepolju izlaze u koaliciji sa naprednjacima.

PP Media