Dečaci O.Š. “Sveti Sava” pobednici takmičenja u odbojci

U O.Š. Sveti Sava na Bostanima održano je Međuokružno takmičenje u odbojci za osnovne škole u kategoriji dečaka. Na takmičenju su učestvovali pobednici Moravičkog okruga, Šumadijskog ,Raškog kao i pobednik Zlatiborskog okruga ekipa O. Š. „Sveti Sava“ iz Prijepolja. Pred prepunim tribinama, najbolji su bili dečaci domaćina, učenici OŠ „Sveti Sava“, koji su pobedili u polufinalu vršnjake iz Kraljeva, da bi u finalu i bili bolji od dečaka iz Čačka. Po završetku takmičenja pobedničkoj ekipi pehar i diplome uručio je koordinator Zlatiborskog okruga i Generalni sekretar Sportskog savez Eldar Lisica.
On je istakao da je ovo drugi put u poslednje dve godine da su učenici OŠ“Sveti Sava“, obezbedili plasman na Republičko takmičenje, koje će se polovinom maja meseca održati u Vranju. Uspeh još više vredi ako se uzme u obzir da je ove godine Olimpijski ciklus u školskom sportu Srbije. Kordinator napominje da će igre u Vranju trajati sedam dana i da će okupiti preko 7000 učenika. Igre u Vranju imaju podršku Vlade Srbije, Ministarstwa omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i drugih važnih organizacija iz oblasti sporta u našoj državi, zaključuje Lisica.
U petak i subotu u Vranju je pripremni sastanak koordinatora školskog sporta Srbije ,gde osnovne i sredje škole Zlatiborskog okruga zastupa Eldar Lisica.
PP Media