Dejan Tomašević kandidat za ministara u Vladi Srbije

Dejan Tomašević mogao bi, ukoliko mu Aleksandar Vučić da poverenje, biti prvi ministar u Vladi Srbije poreklom iz Takovskog kraja i Rudničko – takovske nahije. A ako je ijedan deo Srbije to zaslužio onda je to Rudničko-takovska nahija u čijim nedrima je stvorena Srbija ovakva kakvu danas poznajemo.

Dejan Tomašević kandidat za ministra u Vladi Srbije, foto: Rina

I nikada se nije otimala za funkcije, ali deo slavne istorije i zemlje srpske ima svog kandidata i čoveka čije ime je zlatnim slovima upisano u svetsku i srpsku istoriju košarke. Dva puta sa svojim saborcima podigao je zastavu na krov sveta i tri puta razvio pobednički barjak na evropskom kontinentu. Tomašević je danas uvaženi građanin sveta, ali pre svega Takova i Srbije.

,,Ne znam ko bi takvoj veličini mogao biti protivkandidat. Ne pocenijem nikoga ali on je naš Miloš, a ovaj kraj još od prošlog veka nije imao takvog čoveka za važno mesto u srpskoj Vladi. Poštujemo sve ali Dejan je kandidat čiji koreni su pored onog osušenog hrasta gde se rodila ova zemlja junaka i vrednih seljaka“ kaže Radovin Veselinović, meštanin ovih istorijskih predela.

Potomak solunskih ratnika.

Inače, Tomašević je detinjstvo proveo u selu Ločevci sa bakom Milicom, iz čije avlije se kao na dlanu vide Milošev hrast i slavna poljana. Duga je i slavna istorija ove porodice. Petar Tomašević, predak, učesnik je Prvog srpskog ustanka. I čukundeda po majci ginuo je za Srbiju učestvujući u proboju Solunskog fronta. Zauvek je ostao na Zejtinliku i počiva pod krstačom sa rednim brojem 778.

Svoju žrtvu priložili su i u Drugom svetskom ratu. Naime deda Miodrag Tomašević bio je sužanj u poljskim i nemačkim logorima.

Rina i PP Media