Vlade Divac i Ivica Dragutinović bodrili Polimlje

Prijepolje – Pre samo nekoliko meseci klub je bio na ivici provalije. “Lanci i katanci” zveckali su iznad gradskog stadiona u Prijepolju. Srećom, uz ogromne napore pojedinaca, u saradnji sa opštinskim vlastima, fudbalski klub Polimlje je preživeo!

Podrška sa tribina fudbalerima Polimlja od Vlada Divca i Ivice Dragutinovića, foto:FK Polimlje

I ove sezone “crveni” su u zonskom rangu takmičenja, a u nedelju su ostavrili i drugu pobedu u sezoni. Pred nekoliko stotina gledalaca, po kišovitom vremenu, bili su bolji od ekipe Kej iz Čačka, a podršku sa tribina imali su i od legendi prijepoljskog, srpskog, ali i svetskog sporta – Vlada Divca i Ivice Dragutinovića!

Proslavljeni košarkaš i fudbaler iskoristili su posetu svom rodnom gradu i u društvu prijatelja, ali i ljudi koji predvode klub, gledali su i bodrili Polimlje u meču koju je mlada ekipa rešila u svoju korist ubedljivim rezultazom 3:0.

Dragutinović (47) je prve fudbalske korake naučio u Polimlju, na terenu pokraj Lima. Kao tinejdžer otišao je u Borac iz Čačka, odakle se otisnuo u inostranstvo i izgradio više nego uspešnu karijeru. Branio je boje Genta, Standarda iz Liježa i Sevilje. Sa španskim klubom osvojio je dva Kupa UEFA, dva Kupa Kralja i jedan Superkup te zemlje. Dres sa nacionalnim grbom nosio je 49 puta, a u nekoliko navrata bio je i kapiten reprezentacije.

O Vladu Divcu ne treba ni trošiti puno reči. Ono što je zanimljivo jeste da je kao dečak prvo trenirao fudbal. Jedno vreme bio je golman pionirske selekcije Polimlja, kluba za koga ga, kako je uvek isticao, vežu najlepše uspomene.

Divac i Dragutinović su među onima koji su na svaki mogući način pomogli Polimlju da se izvuče iz velike finansijske krize tokom prethodnih meseci. To čine i dalje, mada bez želje da se to ističe u prvi plan. Klub je i dalje u fazi stabilizacije, ove sezone u Zapadno-moravskoj ligi nastupa sa izrazito mladim timom, prosek godina je oko 19, a svi igrači su iz Prijepolja.

Izvor: Maxbet sport D.Tomašević