Delegacija Vojske Srbije posetila Priboj

Priboj – Delegacija Vojske Srbije, koju su predvodili načelnik Operativne  uprave Generalštaba Vojske Srbije  general -major Želimir Glišović i komandant 2.brigade Кopnene vojske brigadni general Željko Кuzmanović posetila je danas Priboj, gde su sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem razgovarali o stvaranju uslova za razmeštaj brdsko-planinskog bataljona, čije je formiranje naredio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Delegacija Vojske Srbije posetila Priboj

Visoka delegacija Vojske Srbije sa domaćinom, predsednikom opštine Priboj, obišla je potencijalne lokacije za  razmeštanje vojne jedinice u Priboju i izrazila zadovoljstvo  stanjem na terenu. Razmatraju se više lokacija, o čemu će sagledavajući sve neophodne parametre, konačnu odluku i zajednički doneti, nadležni u Vojsci Srbije sa rukovodstvom Republike Srbije.

Podsetimo, po istom pitanju, Priboj je, krajem maja, posetio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

I prilikom današnje posete, ocenjeno je, da će, osim razvoja sposobnosti za izvođenje borbenih dejstava u brdsko-planinskim uslovima, zbog čega se formira ova jedinica, povratak Vojske Srbije u Priboj, doprineti i ekonomskom razvoju celog kraja, kroz zapošljavanje više stotina mladih, u novoformiranom bataljonu.

PP Media