Babić: Lim konačno u opadanju, nove padavine očekuju se tokom dana

Prijepolje – Nakon duge drame koju je Lim izazvao prethodnih dana u Prijepolju, trenutnutna situacija je uhrabrujuća. Reka koja je zadala ozbiljan udarac, sada je u opadanju.

Lim u stagnaciji, foto: A.Rovčanin

„Situacija se trenutno znatno stabilizuje, kiša koja je prethodnih dana padala trenutno je stala, a reka Lim koja je nanela ogromnu štetu trenutno je u opadanju. Džepovi u mestima Zalug, Brodarevo i Ivanje, selima u kojima se reka kojima se reka izlila trenutno su i dalje pod vodom i to je uglavnom poljoprivredno zemljište i pričinjena je veća šteta na dve porodične kuće i pomoćnim obojektima” kazao je za RINU, Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

On ističe da probleme mogu stvori nove padavine koje su najavljene tokom dana, što bi uslovilo porast reke Lim i moguća nova izlivanja.

„Od trenutka kada nam jave da u slivu Lima kod Bijelog Polja počinje novi talas, imaćemo dovoljno vremena da reagujemo i pripremimo se da preduzmemo korake kako bi spremno dočekali i odbranili našu opštinu. Situacija je sada pod kontrolom i nadamo se da su ružne slike ostale iza nas”, zaključio je on.

PP Media i Rina