Deveti Sportski susreti naučno-istraživačkih radnika održani na Zlataru

Planina Zlatar ove godine je bila domaćin devetih po redu Sportskih susreta sindikata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti Srbije. Preko 100 učesnika Sportskih susreta, tokom četvorodnevnog boravka na Zlataru takmičilo se u 20 sportskih disciplina.
Takmičari su na ovogodišnjim Sportskim susretima sindikata zaposlenih predstavili čak osam instituta Srbije. Svako od njih pokazao je svoje veštine u brojnim sportskim disciplinama. Gosti ističu zadovoljstvo zbog lepote koju pruža planina koju su pored Tare i Zlatibora uvrstili u planinski trougao zapadnog dela Srbije.
„U svega 20 sportskih disciplina takmičimo se u muškoj, ženskoj i mešovitoj konkurenciji, kako ekipno, tako i individualno. Od individualnih disciplina izdavajamo bagminton za žene, za muškarce stoni tenis, pikado i za mukarce i za žene. Ekipni sportovi su mali fudbal, odbojka, košarka, nadvlačenje konopca“, kazao je Petar Živić, koordinator Sportskih susreta sindikata zaposlenih Srbije.
„Najbolje za početak letnje sezone ovde na Zlataru jeste održavanje Sportskih susreta i ako se po jutru dan poznaje, mi očekujemo izuzetno uspešnu sezonu, jer su ove igre okupile veliki broj poetilaca. Mi svakako ovog leta imamo šta da ponudimo posetiocima, izdvajam posete Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“, kao i čuveni Zlatar fest koji će ove godine biti održan od 28.-31 jula“, ističe diretktorka Turističko sportskog centra Zlatar Ivana Novaković.
Nakon četvorodnevnog takmičenja učesnici Sportskih susreta planirali su uživanje u turističkim potencijalima, kako planine Zlatar, tako i Specijalnog rezervata prirode „Uvac“. Takođe, planiran je i obilazak manastira „Mileševo“ u Prijepolju, dodaju oni.
PP Media