Devojčica koju je povredio pit bul puštena na kućno lečenje, vlasnik psa negirao pred policijom da je životinja njegova – ceo slučaj snimile sigurnosne kamere

Prijepolje – Sedmogodišnja devojčima iz Prijepolja, koju je početkom prošle nedelje napao i teško povredio pit bul u Sjeničkoj ulici, puštena je na kućno lečenje iz Bolnice u Užicu i u stabilnoj je stanju, saznaje prijepoljski portal “PP Media”. Policija i tužilaštvo rade na utvrđivanju dokaza, kako je došlo do toga da se pas bez korpe i povodca nađe na ulici i napadne dete.

Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnik psa je u izjavi policiji negirao da poseduje krvoločnu životinju te je tvrdio da pit bul nije njegov već da je reč o psu lutalici.

Međutim, ovu tvrdnju opovrgavaju sigurnosne kamere koje su snimile čoveka kako iz svog dvorišta uklanja boks. U prilog iskazu ne ide i činjenica, gde komšije navode da su vlasnika psa nedeljama unazad upozoravale da ne pušta krvoločnu životinju bez nadzora na ulicu gde se deca igraju, što je on ignorisao.

– Dete je danas izašlo iz Bolnice u Užicu, hvala Bogu da je živo i da je ponovo kod kuće sa nama. Još uvek je sva preplašena i uzneirena. Dete ima blagi poremećaj sna i odbija da jede, nadam se da će je to uskoro proći, razgovarala je i sa psihologom – kaže u dahu otac devojčice.

On navodi da su do njega danas doprle informacije, da je vlasnik pit bul opovrgao u policiji da je životinja njegova, što ga je kaže šokiralo.

– Celo naselje zna ko je vlasnik psa, upozoravali smo ga da životunju ne pušta na ulicu među građane međutim on nas nije slušao. Verujem u državne organe da će rasvetliti ovaj događaj i da će krivac biti izveden pred lice pravde. Pouzdano znam da postoji snimak na kojem se vidi kako vlasnik psa ruši boks iz svog dvorišta, sasvim sigurno to će pomoći policiji da rasvetli ovaj slučaj – dodaje otac devojčice.

PP Media