Dijaspora iz Nemačke donirala sanitetsko vozilo prijepoljskoj bolnici

Prijepolje – U Opštu bolnicu u Prijepolju stiglo je sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima zavičajaca koji žive u Nemačkoj a koji su ipak želeli da ostanu anonimni.

Prijepoljska bolnica dobila još jedan sanitet

Vozilo je direktoru bolnice dr Zoranu Drobnjaku uručio Elmedin Tahtović koji je auto dovezao iz Nemačke.

Osim ove vredne donacije, u bolnicu su stigli i aparat za koncentraciju kiseonika kao i zaštitna oprema.

Prema rečima dr Drobnjaka vozilo je opremljeno apratima i adekvatnom medicinskom opremom zahvaljujući kojima će pacijentima biti omogućena najbolja moguća nega prilikom transporta.

Dr Drobnjak se zahvalio donatorima koji nisu zaboravili svoj rodni kraj i osvrnuo se na stanje u bolnici, istakavši da je situacija nešto bolja nego prehodnih dana.

“Broj pacijenata je u izvesnom padu, najviše zahvaljujući odgovornosti naših sugradjana koji se pridržavaju mera zaštite. U izolacionoj jedinici danas je 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus i njih smo poslali na dalje lečenje u u užičku kovid bolnicu” , rekao je on.

Prema njegovim rečima medju šestoro pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostifikovana upala pluća. Dr Drobnjak je rekao da je novorodjena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

“ Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na kovid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć”, kaže dr Drobnjak.

On je istakao da je rad medicinskog osoblja otežan i zbog visokih temperatura pa iz bolnice apeluju na gradjane da imaju razumevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.

GZS i PP Media