Direktorka Turističke organizacije Prijepolje dobila stalno zaposlenje u Biblioteci – partijska knjižica ispred stručnosti

Prijepolje – Iako su na dnevnom redu Opštinskog veća u Prijepolju bili planovi i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava, većnici su najviše pažnje posvetili nedavnom zaposlenju radnika na neodređeno vreme u Biblioteci „Vuk Karadžić“.

Opštinsko veće u Prijepolju, foto. A.Rovčanin

Prvi čovek opštine Vladimir Babić, kao i većina članova Opštinskog veća, kažu da su za zaposlenje dva radika, od kojih je jedan pravnik kao diplomirani bibliotekar, a drugi arhitekta kao koordinator digitalnih procesa, saznali iz medija. Da apsurd bude veći, jedan novozaposleni je aktuelna vršiteljka dužnosti direktora Turističke organizacije Prijepolja. Babić je izrazio sumnju u regularnost konkursa, i najavio da će ukoliko se utvrdi nakon inspekcijskog nadzora, da je bilo propusta odgovrni snositi konsekvence. Sa druge strane direktorka Biblioteke Sabira Hodžić, sumnja u Babićevu stručnost i poručuje da za sve postoji pravni lek.

Foto: A.Rovčanin

– Boriću se da zakoni Republike Srbije važe na celom prostoru države, pa i u Prijepolju. Nećemo biti izuzetak sigurno, svi zakonski propisi se moraju poštovati. Smatram da ukoliko je zaposlena direktorka Turističke organizacije u Biblioteci da je došlo do grubog kršena zakona i ne mogu da pređem preko toga – poručio je predsednik Babić.

On se osvrnuo i na činjenicu da je njegovu stručnost dovela u pitanje vršiteljka dužnosti direktorke Biblioteke, koja je takođe pravnica.

– Ono što sam ja učio na Novosadskom univerzitetu se kosi sa onim što se dešava u Biblioteci. Mislim da ovde ima prostora i za neke druge državne organe da deluju i da se pozabave problemom sprovođenja celog postupka konkursa, od njegovog raspisivanja pa do prijema u radni odnos – naglašava Babić.

Zoran Despotović tražio je da se kao dopunska tačka u dnevni red uvrsti izveštaj komisija o prijemu radnika u Biblioteci i Turističkoj organizaciji. On je konstatovao da je u Biblioteci mogao biti zaposlen i diplomirani veterinar. Naveo je da nema stalno zaposlenje i da je presedan ukoliko je aktuelna direktorka Turističke organizacije dobila stalan posao u Biblioteci. Zbog toga je zahtevao da se raspravlja na sednici Opštinskog veća.

Većnici su dali saglasnot na planove i programe poslovanja Muzeja, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Doma kulture.

PP Media