Rukopisna građa u zavičajnim fondovima biblioteka

Prijepolje – U prijepoljskoj Biblioteci „Vuk Karadžić“ održan je Okrugli sto pod nazivom „Rukopisna građa u zavičajnim fondovima biblioteka“, koji je okupio bibliotekare iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Okrugli sto na temu „Rukopisna građa u zavičajnim fondovima biblioteka“, foto: A.Rovčanin

Bibliotekare iz tri države, sa radom prijepoljske Biblioteke upoznala je Hadija Džigal Kriještorac. Ona je iznela niz podataka koji ovu ustanovu svrstavaju u red  respektabilnijih bibliotekarskih ustanova u državi.

Direktorica Biblioteke, Marija Svičević je navela da okrugli sto ima za cilj da afirmiše bibliotečke fondove i doprinese njihovom savremenom sagledavanju po međunarodnim standardima.

Predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić, zahvalio se učesnicima skupa, što su na stručan način dali doprinos u obeležavanju Dana opštine Prijepolje.

– Želim da uspešnno čuvate našu istoriju od zaborava i bogatite vaše rukopise i zavičajne fondove – istakao je Babić i poželeo uspešan rad na čuvanju zavičajnih fondova koji baštine kulturno istorijske specifičnosti.

Rezultat ovog skupa biće štampanje zbornika svih radova koji će postati deo literature koja se koristi u praksi bibliotečke profesije.

PP Media