Đajić: Ispoštovao sam stav 4800 penzionera, Paunović: To je njihova odluka i poštujem je

Vladajuća većina u Novovj Varoši uvećana je za još jedan odbornički mandat i sada ima ukupno 16 odbornika, dok opozicija broji 11 odbornika. Naime, odbornik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Milan Đajić, koji se tokom prošlogodišnjih lokalnih izbora sa svojom strankom našao na listi široke koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, istupio je iz ove koalicije i priklonio se vladajućoj većini. Dimitrije Paunović lider novovaroških naprednjaka kaže da je to njihova odluka i da je poštuje.
“Posle stvaranja aktuelne skupštinske većine krenuli su zahtevi penzionera i našeg članstva da se priključimo ovoj skupštinskoj većini. U Novoj Varoši ima oko 4800 penzionera pa smo morali ispoštovati njihovu volju. O svemu ovome obavestili smo i centralu stranke od koje smo dobili i saglasnost da raskinemo saradnju sa naprednjacima”, tvrdi šef novovaroškog PUPS-a Milan Đajić.

Nekadašnji saradnici danas na suprotnim stranama. Milan Đajić i Dimitrije Paunović, foto: www.ppmedia.rs


Dimitrije Paunović smatra da se ovaj potez ne može doneti ništa dobro opštini ali i da poštuje stav lokalnog PUPS-a.
“Predstavnik PUPS-a bio je u našoj predizbornoj koaliciji ali on takođe ima pravo na svoj mandat pa može potpisivati koalicioni sporazum sa kim god hoce bas kao što to mogu raditi i ostale stranke. Lično mislim da je ovo jedan ružan potez i ne podržavam ovakav način vođenja politike ali poštujem njegovu odluku”, ističe Paunović.
Novovaroški parlament broji 27 odbornika, vlast sačinjavaju GG ”Novi ljudi za Novu Varoš” (6), Demokratska stranka (5), Nova Srbija (1), Pokret Dveri (1), Sandžačka demokratska partija (1), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (1) i jedan samostalni odbornik u opoziciji su ostali Srpska napredna stranka (10) i Socijalistička partija Srbije (1).
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *