Nova Varoš: Žučna rasprava vlasti i opozicije obeležila skupštinsko zasedanje

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika odbornici Skupštine opštine Nova Varoš vratili su se u odborničke klupe i počeli sa radom. Današnje zasedanje koje je obilovalo žučnim raspravama vlasti i opozicije prekinuto je nakon osme od trinaest tačaka dnevnog reda. Odbornici su usvojili Odluku o programu korišćenja ovogodišnjih subvencija za JP ”3 septembar” na osnovu koje će ovom komunalnom preduzeću biti uplaćeno četiri miliona dinara iz opštinske kase.

Na prvom ovogodišnjem zasedanju našlo se ukupno trinaest tačaka, od toga dve su usvojene kao dopune dnevnog reda i to ponovni izbor Opštinske izborne komisije, nakon poništavanja prethodnog izbora od strane Upravnnog suda te raspisivanje izbora za savete Mesnih zajednica.Međutim tokom današnjeg zasedanja, do tih tačaka odbornici nisu ni stigli da raspravljaju, već je zasedanje prekinuto nakon izbora novog Upravnog odbora Predškolske ustanove “Paša i Nataša”. Predsednik Skupštine Nikola Jelić kazao je da su razlozi prekida zasedanja proceduralni te da se čeka da Komisija koja je obradila dokumentaciju pristiglu na konkurs za izbor novog Opštinskog pravobranioca istu dostavi skupštini na odlučivanje. Inače, zasedanje je obeležila žučna rasprava vlasti i opozicije koja je prouzrokovana kako ističu obe strane usled poremećenih međuljudskih odnosa nakon napuštanja lokalnog SNS od strane odbornice Gordane Kouitar.
“Na samoj sednici došlo je do žučnije rasprave nakon poremećenih međuljudskih odnosa koji su takvi unazad tri četiri meseca. Razumem ja opoziciju da mora tako da deluje ali mi prosto moramo da se borimo za boljitak građana ove opštine. Opstrukcija i iznošenje teških reči nikome dobro ne donose”, tvrdi predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Nikola Jelić.

Nikola Jelić , predsednik SO Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs


Šef novovaroških naprednjaka Dimitrije Paunović kaže da je situacija u Novoj Varoši mnogo gora od stanja u lokalnom parlamentu .
“Sve ovo što se izdešavalo u poslednjih nekoliko meseci gde je prekrojena volja građana te prelazak odbornice Gordane Koutir na drugu stranu poremetilo je međuljudske odnose ne samo u parlamentu već i u samom gradu”, pojašnjava Paunović.

Dimitrije Paunović šef odborničke grupe Srpske napredne stranke, foto: www.ppmedia.rs


Nastavak prekinute sednice prema tvrdnjama predsednika Skupštine Nikole Jelića ove sedmice neće biti već će o tome odbornici i mediji biti naknadno obavešteni.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *