Prijepolje: Spas od ekološke katastrofe leži u Dubokom dolu

Na šestom kilometru regionalnog puta od Prijepolja prema Bistrici nalazi se Duboki do, mesto nekadašnjeg kamenoloma Bare. Pomenuta lokacije prostire se na skoro 2,5 ha, i bila je alternativno rešenje “Banjici”, za izgradnju Regionalne sanitarne deponije za opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica. Njen vlasnik Mirsad Mustajbegović prijepoljac koji više od jedne decenije živi i radi u Belgiji, spreman je istu pod određenim uslovima ustupiti Lokalnoj samoupravi za izgradnju deponije ili transfer stanice čime bi bila stavljena tačka na visedecenijski problem deponovanja smeća u opštini Prijepolje.

Lokacija Duboki do mogla bi da spase Prijepolje od ekološke katastrofe i reši problem deponovanja smeća, foto: www.ppmedia.rs


Vlasti dolaze i odlaze ali ono što ostaje i što zadaje muke stanovnicima grada na Limu jeste problem deponovanja komunalnog otpada.Mirsad Mustajbegović prijepoljac koji godinama živi i radi u Belgiji kaže da i ako se nalazi daleko od svog rodnog grada nije zaboravio sredinu u kojoj je odrastao pa je spreman pomoći u rešavanju, za ovu opštinu najvećeg problema, deponovanja komunalnog otpada i ustupiti svoju parcelu, koja poseduje svu neophodnu infrastrukturu, za igradnju deponije ili transfer stanice.
Prema tvrdnjama Mustajbegovića on se susreo i sa predsednikom ovdašnje opštine Dragoljubom Zindovićem nakon čega je smatrao da je dogovor postignut ali do konkretne realizacije kaže još uvek nije došlo.

Mirsad Mustajbegović vlasnik lokacije Duboki do, foto: www.ppmedia.rs


Skupština opštine Prijepolje je početkom oktobra odredila lokaciju u Strugovima za gradnju transfer stanice, što je izazvalo gnev meštana, ekologa i poljoprivrednih proizvođača. Mustajbegović smatra da je lokacija Duboki do daleko bolje rešenje te da to potvrđuju i stručnjaci iz Instituta Kirilo Savić koji su izradili elaborat za ovu lokaciju.
Prilikom odabira mesta za izgradnu Regionalne deponije, Duboki do se po oceni stručnjaka našao odmah iza “Banjice” sa istim referencama kao i izabrana lokacija gde radovi i pored visemilionski uloženih sredstava tapkaju u mestu.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *