Donacija prijepoljskom porodilištu

Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Prijepolju uručio je donaciju prijepoljskom porodilištu koja je stigla od strane turskog Udruženja „Prijatelji sandžaka“. Donacija u novčanim sredstvima poslužiće za kupovinu dva sterilizatora, koja su bila neophodna za funkcionisanje ovog odeljenja.
„Pre nekoliko dana su nam se obratili iz porodilišta za jednu sitnu donaciju, odnosno za nedostajuća novčana sredstva namenjena za kupovinu aparata za sterilizaciju. Mi smo to preneli našim prijateljima iz Turske, odnosno Udruženju „Prijatelji Sandžaka“, koji su nam izašli u susret i posleli određena sredtsva u iznosu od 600 evra“, kazao je predsendik OO SDP-a u Prijepolju Esad Hodžić.
On je dodao da je presrećan što ima takve prijatelje kojima može u svakom trenutku da se obrati za pomoć i istakao da ova stranka ima dokazane prijatelje iz Turske, kao što je TIKA, Udruženje „Prijatelji Sandžaka“, prijatelje iz PROGRESA, zatim Svetske banke, koja će sa 700 hiljada dolara podržati projekat izgradnje obale utvrde u Šarampovu.
„Prilikom posete porodilištu, videli smo da tamo nedostaju još neke stvari. Kreveti za porodilje se nalaze u jako lošem stanju, potrebna je i popravka ormara i drugog sitnijeg inventara. Za tu vrstu donacije pomoć će nam pružiti klub privrednika iz Prijepolja, na čelu sa Mešom Podbićaninom, koji je upravo video stanje i obećao da će u najskorijem roku pristupiti popravci oštećenog nameštaja“, istakao je Hodžić.
Prijepoljsko porodilište se nalazi u jako lošem stanju, i zbog toga što prijepoljska Bolnica pripada ZC Užice, čije je račun u blokadi, nije moguće ništa privrediti ovom odeljenju, istakao je načelnik porodiljskog odeljenja Goran Tomašević.
Tomašević se ovom prilikom zahvalio rukovodstvu SDP-a, društvu „Prijatelji Sandžaka“, kao i brojnim drugim donatorima koji su učestvovali u kupovini dva sterilizatora. On je istakao da će to biti od velikog značaja za ovo porodilište, jer su strerilizatori koje su do sada koristili na ovom odeljenju bili u jako lošem stanju.
„Osnovni prioritet Foruma žena SDP jesu zdravlje žena i dece, a poseban primat dajemo porodici, pa smo zbog toga odlučili da pomognemo baš ovom odeljenju“, kazala je ispred Foruma žena SDP Suanita Čelebić.
Ona je dodala da su prilikom posete porodilištu dogovorili da osoblje napravi projekat sa stvarima koje im nedostaju, kako bi iz ove stranke u buduće znali na koji način im mogu pomoći u skladu sa njihovim mogućnostima.
PP Media