Esad Hodžić: Zašto ne volite Prijepolje?

U našu redakciju stiglo je saopštenje Esada Hodžića predsednika OO SDP Prijepolje koje prenosimo u celosti.
Nisam se u toku ove kampanje bavio niti komentarisao aktivnosti drugih partija koje učestvuju na lokalnim izborima u Prijepolju, mada smo Sandžačka demokratska partija i ja, kao njen predsjednik, vrlo često pominjani od strane nekih partija.
Ne bih to ni sada činio da mi se nije obratilo više građana, Srba i Bošnjaka, koji otvoreno negoduju i izražavaju zabrinutost povodom istupanja predstavnika Srpske napredne stranke na skupovima u Kolovratu i Prijepolju.
Ne želim da vjerujem da uvaženi ministar Selaković ima crne slutnje i namjere kada je izjavio da je „Prijepolje crna rupa Srbije“. Siguran sam da je ministar pogrešno informisan od strane onih koji već četiri godine na taj način pravdaju svoju nesposobnost i nerad. Da sam u pravu govori i činjenica da su sinoć na skupu u hali sportova iznešene takve neistine da vrijeđaju svakog Prijepoljca.
Stekao sam utisak da mnogi od njih nikada nisu bili u Prijepolju ili su samo prošli kroz njega, ili su prepisali svoje političke govore koji su se odnosili na druge gradove u kojima su prethodno boravili.
Gospodo ministri i ostali pomagači liste „Srbija pobeđuje“, trebali ste prošetati našim prelijepim Prijepoljem, razgovarati sa ljudima, uvjerili bi se da je evropska Srbija ovde odavno prisutna, uvjerili bi se da je Srbija iz devedesetih ovde prošlost i da se nikada neće vratiti. Vaši zapaljivi govori neće probuditi one koji su spavali četiri godine.
Vaši govori mogu samo da probude ekstremiste kojih ima i na jednoj i na drugoj strani, a koji su bili u ovoj sredini nezapaženi i kada je bilo najgore.
Gospodo ministri i ostali pomagači liste „Srbija pobeđuje“, Prijepolje nije samo grad Srba. U Prijepolju pored manastira Mileševe, Belog anđela i groba Svetog Save nalazi se i Ibrahim pašina džamija, Sahat kula, Kur’an star 400 godine, što govori da u ovom gradu vijekovima žive i Bošnjaci koji su još od majora Ilije Radivojevića (1912.) uvjek dostojanstveno dočekivali i prihvatali sve zvaničnike i predstavnike Vlade Srbije.
Prijepoljci će kao što su i do sada činili znati da sami izaberu predsjednika opštine koji će biti predstavnik Prijepolja u Beogradu a ne predstavnik Beograda u Prijepolju.
Nismo ni do sada birali predsjednika po mjeri Beograda već po mjeri ove, po mnogo čemu, specifične sredine.
Molimo Vas da nas pustite da uživamo u našim Božićima, Bajramima, slavama, iftarima, večernjim ezanima i jutarnjim zvonima koji pozivaju na molitve…
Vi koji niste ni čuli za sve ovo i koji možda ne znate o čemu ja govorim, nemojte zarad jeftinih političkih poena sijati mržnju i zlo. U ovom gradu to sjeme ne rađa!
Nije mi namjera da polemišem, niti ću to činiti sa predstavnicima SNS-a, ali želim da sinošnji zvuci iz sportske dvorane, koji i danas odjekuju Limskom dolinom što pre padnu u zaborav i da se nijedna od političkih partija ubuduće ne služi ovakvom retorikom, kaže se u saopštenju Esada Hodžića predsednika OO SDP Prijepolje.
PP Media