Doneta odluka o promeni Statuta

Prijepolje – Posle dvodnevnog zasedanja odbornici Skupštine opštine Prijepolje, usvojili su planove poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava. Doneta je odluka o izradi plana detaljne regulacije za deo naselja Zalug u svrhu zaštite od velikih voda reke Lim. Izmenjen je Statut i imenovan novi vd direktor Tursitičke organizacije Prijepolja.

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Prvog dana skupštinskog zasedanja vodila se žustra polemika među odbornicima vlasti, a najviše vrmena potrošeno je na tačke koje se tiču komunalne higijene i pojedinačnih zasluga za zatvaranje deponije Stanjevine. Drugog dana zasedanja, u znatno mirnijem tonu doneta je odluka da se promeni Statut, što će omogućiti povećanje broja članova Opštinskog veća.

– U poslednje vreme smo započeli puno projekata i toliko imamo obaveza u lokalnoj samoupravi da bi i deset ljudi bilo malo da radi na svim tim stvarima – kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

Izmenu Statuta nisu podržali odbornici stranke Rasima Ljajića, pravdajući to nepotrebnim trošenjem narodnih para na platu budućeg većnika.

– Naši odbornici su glasali protiv, iz razloga što smatramo da je to u ovom momentu nepotrebno i da imamo dovoljno članova Opštinskog veća – navodi zamenik predsednika opštine Esad Hodžić.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić, foto: A.Rovčanin

Sa druge strane, lokalni šef Stranke pravde i pomirenja, Samir Tandir poručuje, da je promena Statuta deo dogovora koji njegova partija ima sa vrhom Srpske napredne stranke.

– Suština saradnje između nas i Srpske napredne stranke jeste dogovor oko projekata, dogovor da građani budu u prvom planu. Dogovor je da se i u Skupštini, i u Vladi, i na lokalnom nivou borimo za građane – tvrdi Tandir.

Samir Tandir, odbornik Stranke pravde i pomirenja, foto: A.Rovčanin

Doneta je odluka o izradi plana detaljne regulacije za deo naselja Zalug u svrhu zaštite od velikih voda reke Lim, što će omogućiti izgradnju zaštitnog bedema koji će finansirati Srbijavode.

– Gradiće se zaštitni bedem u dužini od oko 3 kilometra. Procenjena vrednost radova iznosi 2 miliona evra, taj posao bi trebalo da se završi naredne godine – naglašava zamenik predsednika opštine Esad Hodžić.

U cilju izgradnje pristupnih saobraćajnica za novi most u gradu, doneta je odluka o pokretanju postupka eksproprijacije i otkupa zemljišta.

Odbornici su umesto dosadašnjeg direktora Turističke organizacije, Nebojše Svičevića, na to mesto imenovali Ildu Čolović.

PP Media