Dopler radar preko puta „Obućare“

Nova Varoš – Pazi deca, Smanji brzinu – upozoravaju vozače blješteći natpisi sa dva dopler radara na delu magistrale kroz grad. Postavljeni su sa obe strane kolovoza, iznad pijaca, s ciljem da povećaju bezbednost, pre svega pešaka kojih je dosta na ovoj deonici.

Dopler radar postavljen na magistrali kroz Novu Varoš

Dopler radar ima oblik saobraćajnog znaka pravougaonog oblika, očitava brzinu svakog vozila koje mu dolazi u susret i upozorava vozače ukoliko su napravili prekoračenje. Nadležni kažu da su pokazali kao najefikasnije sredstvo za usporavanje saobraćaja. Vrednost projekta je 800 hiljada dinara, a finansiran je sredstvima iz opštinskog budžeta, namenjenih za poboljšanje bezbednosti saobraćaja.

-Zbog tehničkih poteškoća za sada radi samo dopler radar koji upozorava vozače iz pravca Branoševca, a postavljen je preko puta “Obućare“, na izlazu sa benzinske pumpe. Drugi je kod „Sloge“ i namenjen je vozačima iz pravca Zebinovca i autobuske stanice, i on će ovih dana biti pušten u rad. Ovo je najnepreglednija deonica kroz grad, pa pešaci rizikuju sa svakim prelaskom, a naročito su ugrožena deca. Sa gornje strane magistrale je veliki broj stambenih i poslovnih objekata zbog čega je koristi dosta meštana- kaže Dejan Grbić, šef Odeljenja za investicije i javne nabavke opštinske uprave i pomoćnik predsednika opštine.

Izvor: Varoške novine Ž.Dulanović