U subotu “Dani nauke” u Prijepolju

Prijepolje – Udruženje ElektRobot iz Prijepolja u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovaće u subotu 21 decembra  „Dan nauke“ u prostorijama KZM-a. Program će trajati od 10 -16h i uključivaće radionice robotike, elektronike i programiranja predviđene za decu uzrasta od 6 – 14 godina.

foto:Promo

Posetioci će moći da se upoznaju i sa radom ElektRobot tima koji se priprema za kvalifikaciono takmičenje za Evropsko prvenstvo koje se u januaru održava u Sloveniji. Biće postavljen poligon na kome ekipa vežba, a članovi tima će demonstrirati sve ono do sada urađeno i objasniti posetiocima koji je cilj takmičenja.

Posetioci će u bilo kom trenutku moći da se pridruže i oprobaju u nekoj od aktivnosti iz oblasti elektronike, a za radionice robotike potrebna je prethodna prijava jer je broj mesta ograničen i radionice traju u kontinuitetu od jedan do dva sata. Prijave su moguće u KZM i otvorene su do petka u podne.

Ovaj događaj ima za cilj promociju nauke, motivaciju dece da se posvete inženjerstvu, matematici i informatici, a između ostalog i upoznavanje učenika sa najnovijom tehnologijom i načinima učenja robotike i programiranja.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *