DPS u Prijepolju predstavila plan i program za naredne četiri godine

Prijepolje – Demokratska partija Sandžaka predstavila je plan i program rešavanja problema i daljeg razvoja Prijepolja za naredne četiri godine.

Program obuhvata 13 tačaka, a nosilac liste ove partije je dr Zulkefil Sadović, koji je najavio kandidaturu za predsednika opštine.

Na današnjoj konferenciji za medije dr Sadović je istakao najveće probleme Brodareva i Prijepolja, kao i konkretne mere da bi se isti rešili.

„Na prvom mestu programa Demokratske partije Sandžaka stavili smo zaštitu životne sredine, ne bežimo od odgovornosti da se uhvatimo u koštac sa najvećim problemima kao što je deponija u Stanjevima“, kazao je Sadović.

Prema njegovim rečima u domenu zaštite životne sredine, nije samo deponija u Stanjevima, nego da se unapredi kanalizaciona infrastruktura, izgradnja toplane na biomasu, zaustavljanje mini hidro elektarana na zaštićenim područjima.

Inače, program „DPS-Dr Zukefil Bato Sadović”, između ostalih je najavio je završetak započetih radova na zgradi opštine, mostu i obaloutvrda u Šarampovu, kružni tok i most na Кolovratu, kao i put ka Seljašnici. Programom su predstavljeni i problemi pasa lutalica, kao trajno rešenje, otvaranje azila, zatim sport, gradski saobraćaj i zdravstvo.

U okviru programa zdravstva u planu je nabavka savremene medicinske opreme, zatim uskladiti odlazak specijalista u penzije i davanje specijalizacije.

Program ove partije, takođe je zapošljavanje, briga o deci i mladima, poljoprivreda, kao i borba protiv svih vrsta diskriminacije u okviru koje treba unaprediti položaj osetljivih društvenih grupa, ulljučivanje Romske nacionalne manjine u politički život Prijepolja i sve Romske organizacije u našoj zemlji i svetu.

Кada je informisanje u pitanju potrebno je osigurati pravovremeno, realno i objektivno obaveštavanje medija na dnevnom nivou o opštinskim aktivnostima, izabrati osobu za odnose sa javnošću, kao i finasiranje medija na osnovu njihove gledanosti, čitanosti i praćenja u ovoj oopštini.

GZS i PP Media