Održana Svetosavska akademija u Priboju

Priboj – Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i utemeljivača Srpske pravoslavane crkve, eparhija Mileševska i Crkvena opština Priboj, uz blagoslov Njagovog Preosveštenstva Vladike Atanasija, organizovali su Svetosavsku akademiju.

Akademija u čast Svetog Save održana je 25. januara, u Domu kulture u Priboju, u prisustvu sveštenstva, čelnika lokalne samouprave i zvanica.

Nastupila su deca sa veronauke pribojskih škola, mališani PU “Neven”, КUD “Dabar”, učenici Muzičke škole iz Prijepolja odeljenja u Priboju, Crkveno-gradski hor “Sveti Кnez Lazar” iz Priboja, a kao specijalni gosti nastupili su članovi ženskog hora “Radost”, manastira Svete Jelisavete iz Minska, u Belorusiji, koji je i pobrao sve simaptije svetosavskog naroda u Priboju.

Besedu o Svetom Savi održao je protojerej stavrofor dr Darko Đogo, profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu “Sveti Vasilije Ostroški”, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a završno slovo dao je Miloš Slović, predsednik Crkvene opštine Priboj.

Povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Eparhija Mileševska organizovala je literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja eparhije, a Vladika Atanasije uručio je nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa iz pribojske opštine.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *