dr Branko Popović: Epidemiološka slika znatno bolja, smanjuje se broj pregleda u kovid ambulantama

Nova Varoš – Na teritoriji opštine Nova Varoš od juče je uvedena vanredna situacija usled pogoršanja epidemiološke situacije.

Direktor Doma zdravlja dr Branko Popović, foto: A.Rovčanin

“ Prethodne dve nedelje, a naročito u poslednjih nekoliko dana došlo je do porasta broja građana koji su se javljali u dve Кovid ambulante sa simtomima respiratornih tegoba i povišenom telesnom temperaturom. Taj broj je od pre dva do tri dana dostigao cifru od 80 dnevno, rekao je dr Branko Popović, direktor Doma zdravlja u Novoj Varoši. On je dodao da je već juče došlo do pada broja pacijenata koji su se javili u kovid ambulante.

“ Juče došlo do pada , bilo je 52 lica koji su se javili u ambulante. Smanjuje se broj i hospitalizovanih pacijenata. Imamo kapacitete na internom i grudnom odeljenju, u okviru isturenog odeljenja opšte bolnice u Užicu , u Novoj Varoši imamo 32 kreveta, a popunjenost je bila čak 82 procenata. Već danas, imamo dosta manji broj hospitalizovanih , 18 pacijenata od kojih je većina većina sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom i oni se nakon dobijanja rezultata pi si ar testova šalju na kućno lečenje ili se nakon oporavka otpuštaju, dodao je Popović.

Vlada RS, resorno ministarstvo i Zdravstveni centar Užice svakodnevno snabdevaju Dom zdravlja u Novoj Varoši kao i istureno odeljenje opšte bolnice u Užicu sa dovoljnom količinom lekova, sanitetskog i medicinskog materijala, dezinfekcionih sredstava, kao i lične zaštitne opreme.
Četvoro medicinskih radnika je inficirano, od kojih su dvoje na lečenju u Beogradu, a dva su sa lakšom kliničkom slikom zadržana na lečenju u Novoj Varoši. Imamo 135 zaposlenih i situacija je pod kontrolom, rekao je dr Branko Popović, direktor Doma zdravlja u Novoj Varoši.

GZS i PP Media