Volonteri iz Novog Pazara sa donacijama stigli do zdravstvenih ustanova u Novoj Varoši i Prijepolju

Nova Varoš – Frizer iz Novog Pazara Rešid Hanić zajedno sa svojim kolegama, organizovao je humanitarunu akciju, kojom su donirali neopphodnu opremu novovaroškom Domu zdravlja.

Volonteri uručili pomoć novovaroškom Domu zdravlja, foto: A.Rovčanin

U okviru ove pomoći, uručili su troje kolica, tri inhalatora, blizu hiljadu pari rukavaica i maski. Oprema je namenjena pacijentima i medicinskim radnicima ove zdravstvene ustanove.

„Nastavljamo našu humanitarnu misiju, pa ćemo uručiti potrebnu opremu i Domu zdravlja u Prijepolju“, rekao je Hanić, jedan od organizatora ove akcije.

Rešid sa svojim saradnicama Selmom Hanić i Nermom Zečić već duže vreme pomaže kao volonter, pa su nedavno u jednom danu preko društvenih mreža sakupili 36.000 evra.

„Naš cilj je da pomažemo, da podstičemo omladinu da pomognu drugima, jer svako od nas može pružiti skromni doprinos u borbi protiv korona virusa, što ughroženima znači puno”, zaključio je Hanić.

Akciju su podržali i Novovarošani koji su za kratko vreme skupili značajna novčana sredstva od kojih je nabavljena zaštitna oprema za lekare i medicinsko osoblje.

U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 ljudi, koji su se organiozovali, radi se o našim prijateljima i poznanicima sa kojima smo ceo posao završili za samo par sati, preko telefona“, rekao je frizer Arnel Pučić, jedan od učesnika u ovoj akciji.

Arnel Pučić frizer iz Nove Varoši, foto: A.Rovčanin

Inače, ovi mladi ljudi do sada su donacijama pomogli bolnice u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, a pomoć će biti uručena i prijepoljskom Domu zdravlja.

GZS i PP Media