Dragana Terzić iz Prijepolja jedna od laureata godišnjih priznanja Fondacije Kapedunum

Prijepolje – Dragana Terzić, osnivač i direktor Turističke agencija TRAVEL POINT Prijepolje, jedna je od laureata godišnjih priznanja Fondacije Kapedunum.

Novo priznanje za Draganu Terzić iz Prijepolja

Dragana je magistar turizmolog za regionalni razvoj i razvoj ruralnog turizma. Završila je osnovne studije na Geografskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, i magistarske na Fakultetu Evropskih studija i regionalnog razvoja,na Poljoprivrednom Univerzitetu u Nitri, u Slovačkoj. Dobitnica priznanja ZLATNA TURISTIČKA AMFORA 2021 za izuzetne rezultate u razvoju i afirmaciji turizma Zapadne Srbije

Učesnik je raznih projekata:

  • kreiranje turističke rute, nosilac projekta, 2019/2020;
  • Zaštitimo beloglavog supa, učešće u projektu,
    2020;
  • Jadovnički ultramaraton – organizacija
    manifestacije, učešće u projektu 2019; 2021;
  • Limski darovi 2021 manifestacija – organizator i
    koordinator projekta;

Kao vlasnica turstičke agencije, Dragana svakodnevno obavlja aktivnosti kreiranja inovativnog turističkog proizvoda koji podrazumeva kreiranje novih tura koje će promovisati Prijepoljski kraj i dovesti do stvaranja satisfakcije i pozitivnih rezultata kod turista, jer je najbitnije da osluškujemo njihove želje i potrebe, pratimo trendove i nudimo im jedinstven turistički doživljaj u ovom delu Srbije. U dosadašnjem radu, agencija je kreirala raznovrne turističke ture koje podrazumevaju posetu lokaliteta u Prijepoljskom kraju od kojih su najznačajnije : Jadovnička super avantura, manastiri na Limu, fotosafari Mileševskog kraja, wildlife ture na Jadovniku.

Pored redovnih aktivnosti, agencija je aktivna u realizaciji brojih projekata kojima se unapredjuje turistička ponuda Prijepoljskog kraja i doprinosi obogaćivanju sadržaja same destinacije. Značajniji projekti su: inicijativa Zaštitmo beloglavog supa; prekogranična saradnja Srbije i Crne Gore – kreiranje ture tragovima sova i drugih divljih životinja; SWG –USAID – razvoj receptivnog turizma Zapadnog Balkana. Agencija je uključena u aktivnosti na promociji i realizaciji brojnih manifestacija koje se održavaju na teritoriji opštine Prijepolje: Jadovnički ultramaraton, Limski darovi, Čiker maraton, memorijalni street ball turnir za Ivanu i Saja, Sajam domaćih proizvoda 2020. Predstavljanje kompletne turističke ponude kroz brojne TV emisije i intervjue: Balkan trip ( Thiagov Balkan, Lepše od Pariza, Izazovi avanturu), Turistički svet, Yu travel magazin, medjunarodna reportaža za tržište Bliskog istoka i dalekih destinacija, promo spot Moja Zapadna Srbija.

Izvor: Kapedunum