Drago Popadić kandidat za predsednika opštine Prijepolje, poznata imena budućih većnika

Prijepolje – Prijepoljski naprednjaci sinoć su doneli odluku da kandidat za predsednika opštine umesto Vladimira Babića bude Drago Popadić. I ako je prvobitno bilo planirano da se u Opštinskom veću nađe privrednica Mila Krpović, do toga ipak neće doći, već će u većničke stolice ispred SNS sesti Aleksandar Vujičić i Marko Šljukić.

Drago Popadić kandidat za predsednika opštine Prijepolje, foto: PP Media

Novi članovi veća, od ponedeljka trebalo bi da budu i socijalista Njegoš Janjušević kao i Sanel Dizdarević ispred Stranke pravde i pomirenja. Sigurno je da će svoje stolice zadržati Predrag Čičić (SDPS), Armin Mujezinović (SDP) i Zoran Despotović (SRS).

Pored predsednika opštine Vladimira Babića, u ponedeljak bi trebalo da bude promenjena i njegova zamenica Samira Ćosović, njeno mesto zauzeće Emira Rovčanin (SDP).

Inače, Emira Rovčanin biće prelazno rešenje da bi se imenovanje Samire Ćosović na mesto zamenika predsednika opštine uskladilo sa zakonom po kojem predsednik i zamenik opštine mogu biti imenovani samo ukoliko imaju mandat odbornika. Tako da će Samira i Emira već na prvoj narednoj skupštini zameniti mesta.

Sednica Skupštine opštine Prijepolje na kojoj će se birati novo rukovodstvo zakazana je za ponedeljak u 10 časova.

PP Media