SDP: Oni koji su prodali glas pre godinu dana, sada neka gledaju i ćute

Povodom godišnjice od formiranja vlasti u Prijepolju, Sandžačka demokratska partija se obraća javnosti u ime 4200 svojih birača i svih građana koji su iznevereni i koji trpe posledice ove nakaradne vlasti.

Prošlo je dugih godina dana od kako se u Prijepolju promenila vlast. Od početka je Sandžačka demokratska partija ukazivala na presedan za ovu sredinu a to je formiranje jednonacionalne vlasti, kojoj to na žalost nije jedina mana. Nedostatak stručnih kadrova, koji bi znanjem i energijom mogli da nastave sve ono što je započeto u prošlom mandatu, je bio toliko uočljivo da se bukvalno ništa nije pomerilo sa mesta a mnoge stvari su vraćene unazad na početak.

Privreda- bez ijedne nove investicije, dok u Priboju i Novoj Varoši dolaze strani ulagači koji otvaraju nova radna mesta. Niko i ne pominje rešavanje privatizacije u FAP-livnici, Irisu, hotelu Mileševi…
Poljoprivreda- zaustavljen razvoj malinarstva, obustavljene subvencije poljoprivrednicima koji su ostavljeni sami sebi, bez strategije i usmerenja kao i bilo kakve slične pomoći.
Zdravstvo- totalno obustavljene sve aktivnosti oko odvajanja Doma zdravlja i Bolnice od užičkog Zdravstvenog centra, koji je u blokadi i brojnim problemima. To više niko ne sme da pomene!
Komunalna higijena- nikada gora! Brojni primeri ukazuju da je Prijepolje izgubilo epitet čistog grada. Jedina ozbiljna građevina koju je ova vlast uspjela da sagradi je višespratna deponija smeća na ulasku u grad. Rasveta u kolapsu, grad nam je bukvalno u mraku. Zbog čega je nedeljama već voda zagađena za upotrebu?
Urbanizam- u haosu. “Divlja gradnja” je ovde već pojava a ne izuzetak. Zbog čega okreću glavu i prave se da ne vide ono što već cela Srbija vidi i zna? Uspeli su da blokiraju rad Direkcije za izgradnju, tako da su za godinu dana započeli asfaltiranje cela četiri sokaka. Nestručnim radom uspeli su da upropaste vrednu investiciju koju je trebao da finansira “Evropski progres”, a to je rekonstrukcija sportske sale u Ekonomskoj školi. Taj predmet je sada kod istražnih organa jer postoji prijava da se radi o nameštanju tendera.
Posebna prica su direktori javnih preduzeca i ustanova. Bahato ponašanje, korišćenje dnevnica i službenog vozila u privatne svrhe su nešto što je vidljivo i običnim građanima.
Informisanje- jedini vid oglašavanja predstavnika vlasti su privatni facebook profili članova vladajuće garniture. Na društvenim mrežama oni vrlo uverljivo predstavljaju “uspehe” ove vlasti i mole građane za strpljenje jer tek je nastupila druga godina njihove vladavine. Pitamo zašto ne dopuste novinarima da izveštavaju sa njihovih sednica Veća. Na taj način bi građani znali da li se i kada sastaju i o čemu razgovaraju kao i da li nešto planiraju. U tom slučaju bi građani možda bili strpljiviji, ali ovako smo svi kao u mraku i čekamo kada ćemo lupiti u zid ili pre će nam se dogoditi da udarimo u dno! 


Sport- u totalnom rasulu. Sportski dinar upolovljen a podeljen sa zakašnjenjem od pet meseci i to protivzakonito. Zašto ove godine nisu organizovali “Ramazansku ligu” ako znamo da je prošle gpdine to bila najposećenija manifestacija uopšte, već su ovaj događaj sveli na turnir. Zašto?   

Šta je po sredi i šta zapravo radi vlast u Prijepolju?

1. Zapošljava partijske poslušnike i bliske rođake, razne pomoćnike i sekretare…
2. Protežiranje i forsiranje lične koristi manjeg broja ljudi kroz javne nabavke dodeljujući poslove podobnim, bez ikakve valjane kontrole o kvalitetu i količini urađenog.
Građani od njih očekuju da počnu bar da dolaze na posao i da sednoce Vjeća  budu otvorene za medije .
3. Nerad i nedisciplina su uzeli maha, toliko da neke članice koalicije otvoreno negoduju tražeći uvođenje reda. Sve su češće razmerice i svađe u samoj koaliciji da to dodatno opterećuje funkcionisanje vlasti.
Ono sto građani sada čuju i vide je poražavajuće! Nije najveći problem rasveta, smeće, voda i sl, mnogo veći problem je nedostatak strategije, cilja i želje da se uhvati korak razvoja jer ako se sada ispusti mogućnost korišćenja fondova i ne uspostave jasni ciljevi, investicije i investitori će otići na drugu stranu a stanovništvo će se iseliti. Znači čeka nas sudbina Jugoistočne Srbije. Sa ovim “kadrovima” koje trenutno zapošljava vladajuća koalicija loša nam se sudbina piše.
SDP imam moralnu i političku obavezu da zastupa građane koji su nas glasali kao i sve ostale koji zbunjeno i sa nevericom posmatraju i pitaju se hoće li nam neko pomoći. Šta je sa onima koji su obećavali “kule i gradove” samo da se njima omraženi SDP skloni sa vlasti? A oni koji su svoj glas prodali za 1.000 din. moraju predstavu da gledaju do kraja. Na sledećim izborima imaće priliku opet da prodaju poverenje jer oni koji sada vladaju jedino se mogu nadati da će kupovinom  jeftinih glasova zadržati trenutne pozicije. 
Sandžačka demokratska partija je ostala jedinstvena organizacija bez osipanja članstva što je dokaz da se radi o visoko moralnim ljudima, svesnih odgovornosti i obaveze. I dalje ćemo budno pratiti NERAD vlasti u Prijepolju i u duhu demokradskih načela kritikovati ono za šta mislimo da nije dobro i nije u interesu svih građana . Nezadovoljstvo građana je pravi parametar, a ono je sa pravom ogromno.
Da li će neko “odozgo” hteti da vidi ono što građani vide i doživljavaju i da li će nešto preduzeti ostaje da se vidi u narednom period… zaključuju iz ove stranke u saopštenju za javnost dostavljenom medijima.
PP Media