Država finansira izgradnju trafostanice u Velikoj Župi, početkom maja kreću radovi

Prijepolje – Početkom maja kreće izgradnja nove tridesetpetokilovoltne trafostanice u Velikoj Župi, nadomak Prijepolja čime će biti obezbeđeno sigurnije napajanje objekata električnom energijom, i steći će se uslovi za priključenje novih korisnika na energetsku mrežu. Investicija vredna više od 250 miliona dinara biće finansirana iz republičke kase, posao je poveren beogradskoj firmi “Montprojekt”.

Sastanak opštinskog rukovodstva sa izvođačem radova i direktorom EPS-a u Prijepolju, foto: PP Media

Država je tokom prošle godine u sanaciju dalekovoda i niskonaponske mreže u prijepolljskom kraju uložila više od milion evra.

Izgradnja nove trafostanice, na koju se godinama čekalo, u ogromnoj meri poboljšaće snabdevanje električnom energijom objekata i građana iz Velike Župe, Ivanja, Kolovrata, Gračanice, Kamene Gore, Miljevića pa sve do Brodareva. Predsednik opštine Drago Popadić, sa svojim saradnicima održao je sanstanak sa direktorom firme “Montprojekt” Miroljubom Krsmanovićem, odgovornim izvođačem radova Igorom Petrovićem i rukovodiocem Pogona Elektrodistribucije u Prijepolju Aleksandrom Varaklićem, na kojem su precizirani detalji oko početka radova.

– Imali smo radni sastanak sa izvođačem radova i rukovodiocem Elektrodistribucije u Prijepolju. Oni su nas upoznali sa kojim će tempom teći radovi. Izgradnja trafostanice omogućiće znatno stabilnije snabdevanje nelektričnom energijom za potrošače velikog dela naše opštine, a biće moguće i pruključenje novih objekata na energetsku mrežu – istakao je prvi čovek opštine Drago Popadić.

Foto: PP Media Prijepolje

On je ukazao na apsurd da je priprema projektno tehničke dokumentacija za izgradnju trafostanice trajala skoro 18 meseci, a da će sama izgradnja biti završena za manje od godinu dana.

– Više ne smemo dozvoliti da nam se ponovi da priprema planskih dokumenata za izgradnju traje duže nego sam proces izgradnje, to je samo moglo pre u Prijepolju da se dogodi i nigde više. Tome smo stali na kraj – izričit je Popadić.

PP Media