Država finansira sanaciju puta do Sopotnice, pre zime prvi kilometri asfalta

Prijepolje – Atraktivni vodopadi i Slapovi Sopotnice koji daju neponovljive ukrase utkane u ambijent drevne seoske arhitekture koju čine vodenice valjarice sada će biti znatno pristupačniji turistima. Naime, po nalogu predsednika države počela je rekonstrukcija puta od Ivanja prema Sopotnici, jednom od najlepših sela u Srbiji.

Foto: A.Rovčanin

„Vidi se da država misli o najlepšim delovima svoje zemlje, a svakako i o najlepšim delovima Prijepolja, za sada imamo prvih sedam kilometara na deonici dugoj od 14 kilometara, sada se radi tih najkritičnijih sedam kilometara, ako uslovi budu povoljni nadamo se da će radovi biti gotovi do kraja godine, a na proleće očekujemo nastavak svih 14 kilometara do jednog najlepšeg sela u Srbiji, a to ćemo tek videti kada naši gosti dodju ovde, jer oni svi ostaju bez daha kada vide ove lepote. Slapovi Sopotnice poznati su u svim knjigama koje se bave geomorfologijom, geologijom i svim ostalim stručnim literaturama koje se bave zemljom. Put će biti oko četiri metra širok i svakako će moći autobus moći da dodje što do sada nije moglo, to će takodje otvoriti velika vrata Sopotnici“, rekao je Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

Predsednik opštine Drago Popadić, foto: A.Rovčanin

Selo Sopotnica 2005. godine proglašeno je za najlepše selo u Srbiji, a u poslednje vreme sve više stranih turista posećuje Sopotnicu, pa nije retko videti table čak i iz Velike Britanije.

Foto: A.Rovčanin

„Mnogo znači put, većina njih se vratila ovde, kada urade put vratiće se njih još, da održe ovo selo kako valja. Ove godine je bilo nenormalno mnogo turista, ali nema nista otvoreno što bi mogli da vide, bio je loš put, sada će biti dobar put, asfalt, biće odlično“, rekao je Vujović Vujo meštanin sela.

Vujović Vujo meštanin Sopotnice, foto: A.Rovčanin

Inače, u mnogim naučnim štivima ime ovog mesta upisano je kao jedno od retkih nalazišta bigra koji se nalazi ugrađen u zidovima manastira Mileševa i okolnih kuća. Tokom korona virusa ovo mesto obogaćeno veličanstvenim vodopadima doživelo je pravu ekspanziju, a posetilo ga je na hiljade turista.

PP Media