Država izdvojila 8 miliona dinara za izgradnju vodovoda u naselju Mioska

Prijepolje – Odlukom o odobravanju sredstava za program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu objavljena od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, opštini Prijepolje su dodeljena sredstava za drugu fazu Izgradnje sekundarne vodovodne mreže za naselje Mioska.

Ilustracija

Projekat podrazumeva postavljanje novih cevi od duktilnog liva u dužini od 710 metara. Vrednost investicije je oko 9,4 miliona dinara, bez uračunatog poreza odnosno oko 11,24 miliona dinara sa PDV-om. Od Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština opštini su odobrena sredstva od 8 miliona dinara, dok je učešće opštine 3,24 miliona dinara.

Prvu fazu izgradnje vodovoda za naselje Mioska opština je predvidela da radi sa svojim sredstvima. Ona podrazumeva da se kroz naselje Stražica nastavi sa cevovodom od duktilnog liva u dužini od oko 385 metara i proširenje kanalizacione mreže u dužini od 100 metara.

PP Media