Država pomaže izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši

Nova Varoš/Prijepolje/Priboj/Sjenica – Izgradnja transfer stanice, na kojoj će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice a potom odvoziti dalje na deponiju Duboko kod Užica bila je tema sastanka održanog u utorak u Novoj Varoši, na kome je prihvaćen predlog Ministarstva za zaštitu životne sredine da četiri pomenute lokalne samouprave, svojim budžetom za narednu godinu izdvoje deo sredstava za njenu izgradnju, dok će ostatak novca obezbediti država.

Država će finansijski pomoći izgradnju transfer stanice, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Transfer stanica je prelazno rešenje u kojoj bi se smeće iz ovih opština kompresovalo radi smanjenja zapremine, a zatim odvozilo u sanitarnu deponiju Duboko kod Užica. Upravo ovaj problem bio je tema sastanka u Novoj Varosi, na kome su prisustvovali Predrag Simić, ispred Ministarstva za zaštitu zivotne sredine, predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i predstavnici lokalnih samouprava iz Priboja, Prijepolja i Sjenice.

– Nakon Novog Sada, ovaj region predstavlja prioritet Vlade Srbije u rešavanju višegodisnjeg problema odlaganja otpada – istakao je na sastanku Predrag Simić ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Početkom godine opštini Nova Varoš odobrena su sredstva u iznosu od oko 30 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju transfer stanice.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *