Država sufinansira izgradnju višenamenskog parka u stambenom kompleksu “Stadion”

Prijepolje – Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić potpisao je sa ministrom bez portfelja zaduženim za ravnomerni regionalni razvoj, Edinom Đerlekom ugovor vredan 42 miliona dinara za izgradnju višenamenskog parka u kompleksu zgrada “Stadion”.

Foto: A.Rovčanin

Prema Popadićevim rečima, izgradnja višenamenskog parka u kompleksu zgrada “Stadion” u Prijepolju, podrazumeva izgradnju dečjeg igrališta, kutka za penzionere, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina.

Ukupna vrednost projekta je 64 miliona dinara. Ugovorom, koji su predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i ministar Edin Đerlek potpisali predviđeno je da država ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80% od ukupnog iznosa, dok će ostatak sredstava obezbediti lokalna samouprava.

– Nakon dobijanja sredstava, biće raspisan tender za izbor izvođača, tako da će novi višenamenski park u kompleksu “Stadion”, na zadovoljstvo oko 1100 građana koji tu žive, biti gotov već u oktobru – kazao je predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Ministarstvo bez portfelja zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj je  do sada podržalo opštinu Prijepolje sa 18,43 miliona dinara. Za unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne uloženo je više od 16 miliona dinara  a pored ovog podržana su još dva projekta – izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu i projekat za program razvoja turizma Opštine Prijepolje.

PP Media