Država sufinansira uređenje vrtića Maslačak

Prijepolje – Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić potpisao je ugovor sa ministarkom za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darijom Kisić o sufinansiranju uređenja dvorišta vrtića Maslačak u Kolovratu, vredan 5,9 miliona dinara.

Idejno rešenje dvorišta vrtića u Kolovratu, foto: Opština Prijepolje

– Sredstva koja su obezbeđena ovim ugovorom će biti investirana u uređenje dvorišta vrtića Maslačak u Kolovratu, što će omogućiti deci kvalitetno okruženje za igru i učenje. Ostatak novca obezbediće opština Prijepolje. Ova inicijativa je od vitalnog značaja za podršku porodicama i unapređenje demografske slike zajednice, stvarajući temelje za održiv razvoj u budućnosti – kaže predsednik opštine Prijepolje.

Foto: PP Media

Cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju jeste da do 2027. godine podrži sve gradove i opštine, u cilju jačanja lokalne pronatalitetne politike.

Ove godine će, pored ostalog, u Nišu biti rekonstruisan vrtić, u Paraćinu izgrađeno  igralište i sportski teren, u Somboru takođe igralište, u Beočinu će biti sufinansiran besplatan boravak dece u vrtićima, u Žitorađi rekonstrukcija sportske sale u osnovnoj školi, u Zrenjaninu sređivanje vrtića u okolnim mestima, u Kragujevcu zamenjena stolarija na vrtiću.

PP Media