Država sve prisutnija u Prijepolju – od ponedeljka nastavak radova na putu prema manastiru Mileševa

Prijepolje – Put koji vodi od Sahat kule do manastira Mileševa biće kompletno rekonstruisan o trošku države. Radovi vredni oko 800 miliona dinara izvode se fazno, a od ponedeljka počinje izvođenje zemljanih radova na proširenju saobraćajnice i izradi potpornih zidova od kamena, na potezu od brane prema manastiru Mileševa u dužini od 5,6 kilometara. Vrednost ovog posla, koji bi trebalo da bude okončan do kraja maja iduće godine iznosi 158 miliona dinara, posao je poveren firmi “Putevi Užice”.

Foto: A.Rovčanin

Projektom je između ostalog predviđeno proširenje saobraćajnice, izgradnja biciklističke i pešačke staze.

– Radovi će obuhvatati izradu zidova od gabiona, i proširenje od ivice puta za 7,5 metara, da bi se na tom delu uradila pešačka staza, biciklistička staza i razdelni pojas – travnata površina. Znači 2,75 metara će biti biciklistička staza, 2,1 metar će biti razdelni pojas i 2,5 metara će biti pešačka staza. Кao što smo radili gore od betona ovde se rade od gabionskih koševa tj kamena zbog samog terena i reke Mileševke – kaže ispred izvođača radova  Almir Porović.

Foto: A.Rovčanin

Država je sve prisutnija u Prijepolju, a ulaganja u ovaj kraj nikada nisu bila veća, smatra predsedik opštine Drago Popadić. On je izrazio je nadu da će vremenski uslovi ići na ruku izvođačima te da će prva faza biti završena u predviđenom roku.

– Ovo je veliki dan za Prijepolje, i konačno krećemo sa nečim što odavno najavljujemo i što je obećao predsednik države Aleksandar Vučić, prilikom posete našoj opštini. Nadam se i da će vremenski uslovi ići na ruku izvođačima, kako bi što pre završili ovaj posao – istakao je Popadić.

PP Media