Dvadesetak domaćinstava iz Gornjih Babina zbog snega odsečeno od ostatka opštine

Zbog snega, koji doseže visinu od skoro jednog metra dvadesetak domaćinstava u prijepoljskom selu Gornje Babine odsečeno je od ostatka opštine. Teška mehanizacija preduzeća „Trgošped“,  zaduženog da čisti ovaj putni pravac nalazi se na terenu i pokušava da probije put ka centru sela. Sneg je sprečio i dva đaka da stignu u sredu na nastavu u školu u Babinama. Zimski uslovi, sa temperaturama ispod nule, otežavaju i usporavaju saobraćaj na magistralnom putu od Borove Glave ka granici sa Crnom Gorom, dok na deonici od Kolovrata ka Jabuci povremeno dolazi do zastoja zbog poprečenih kamiona koji se nalaze na kolovozu.

Sneg otežava saobraćaj u Prijepolju i okolini foto: www.ppmedia.rs

Članica Opštinskog veća Mirjana Bojović kaže da čišćenje u planinskim delovima opštine otežavaju jak vetar i niska temperatura.

– Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Najkritičnije je u Babinama, Jabuci, Kamenoj Gori, Pravoševu, Međanima, Aljinovića i Karauli. Tu je došlo i do stvaranja smežnih nanosa koji ponegde iznose i do dva metra. Jutros je put Gornjih Babina krenula „ulta“ koja pokušava da probije put do centra sela – isitče Bojović.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *