Dveri : Ako je i od Zindovića – mnogo je

Povodom sumnjive nabavke nameštaja za kabinet predsednika opštine Prijepolje, u našu redakciju stiglo je saopštenje Srpskog pokreta Dveri koje prenosimo u celosti.
Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju, uopšte nije iznenađena malverzacijama oko nabavke nameštaja u režiji nove vlasti. Ako je neko spreman da se, na očigled svih, bavi kvarnim radnjama i pre i posle izbora, bez stida i straha, demonstrirajući silu i beskrupuloznost, kao što su to uradili naprednjaci u Prijepolju u prethodnom periodu, onda je jedino pitanje šta je sledeće, pitaju se iz ovog pokreta Dveri.
Posle bestidnog otimanja mandata Dverima, posle nestručnog vođenja sednica Skupštine, posle demonstriranja sile prema odbornicima opozicije, posle afere sa službenim automobilom, posle primitivnog i uvredljivog Zindovićevog ophođenja prema opozicionim odbornicima, posle lažnog prikazivanja podataka o ispravnosti vode za piće, posle „šojićevskog“ dežurstva kod brodarevskog vodovoda, dobili smo i aferu sa tenderom za kancelarijski nameštaj.
Sve je otkriveno i sve je jasno. Posle nekoliko „lapsusa“ počeli su da prave „greške u koracima“. Ovaj vremeplovski „povratak u budućnost“ je jasan pokazatelj da je tender bio formalnost da se nekome „namesti posao“.
Ne može nameštaj da stigne u opštinu pre nego što se završi tender i ne odabere najpovoljnija ponuda. Ne može po zakonu. Ne može čak i ako je to poklon, u šta sumnjamo. Poklon se daruje i prima ili pre raspisivanja tendera ili posle nabavke nameštaja. Ako je neki deo nameštaja poklonjen onda treba da se poništi tender i da se raspiše novi u kome neće biti one stavke koje su već nabavljene poklonom.

Nameštaj stigao pre završetka tendera

Nameštaj stigao pre završetka tendera


Pošto se nova vlast za vrlo katko vreme nekoliko puta obrukala i uhvaćena je u laži, jedino logično rešenje bi bila ostavka predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, i drugih čelnika SNS-a, ali znajući koliko svi oni drže do obraza, časti i ugleda, uopšte se nećemo iznenaditi još jednoj smešnoj iskonstruisanoj „priči za malu decu“, kojom će pokušati da opravdaju svoje katastrofalne postupke pa da mirno sačekaju da prašina zaborava prekrije njihova nedela. Kako u fiokama nadležnih institucija tako i u pamćenju njihovih glasača.
Ova „greška u koracima“ je idelna prilika da premijer Vučić pokaže na delu svoju „borbu protiv korupcije“ kao i predsednik Izvršnog odbora SNS, Darko Glišić, koji je obećao da će se surovo obračunati sa SNS kadrovima na lokalu koji zloupotrebljavaju funkcije a kriju se iza stranke i istu kompromituju.
I Tužilaštvo i Ministarstvo lokalne samouprave i Ministarstvo pravde imaju šansu da na ovom primeru pokažu svoju stručnost i efikasnost.
Ako izostane odgovarajuća reakcija državnih institucija onda će to značiti da su građani taoci jedne stranke tj. jedne grupe ljudi koja može da vrši pravno nasilje bez ikakvih konsekvenci, zaključuju u saopštenju za medije iz Srpskog pokreta Dveri.
PP Media