Prijepolje: Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije ispituje nabavku nameštaja

Tender za nabavku nameštaja za kabinet predsednika opštine Prijepolje podigao je veliku prašinu u ovoj opštini. Iako tender, koji je raspisan 12. agvusta i objavljen na sajtu opštine Prijepolje još uvek nije završen, zadnji dan za podnošenje ponuda istče u ponedeljak u 13h, u subotu kamion sa nameštajem za predsednikov kabinet stigao je u Prijepolje.
Proizvođači nameštaja u Prijepolju ističu da se radi o očiglednom primeru nameštenog konkursa, to se kažu da zaključiti iz uslova koji se traže u konkursnoj dokumentaciji. Apsurdni su u potpunosti „tehničko tehnološki kapaciteti“ proizvođača predviđeni konkursom. Na osnovu tih karakteristika mi bi morali da posedujemo sopstveni kamion za dostavu nameštaja. Zatim bi morali da imamo i određene mašine, za koje nemamo potrebu, jer koristimo slične mašine drugog proizvođača, zaključuje proizvođač nameštaja iz Prijepolja koji nije želeo njegovo ime da pomenemo kako ne bi imao neprijatnosti od strane lokalne vlasti.

Namestaj za kabiet predsednika opštine Prijepolje

Namestaj za kabiet predsednika opštine Prijepolje


Nakon pisanja medija o ovoj u najmanju ruku sumnjivoj nabavci oglasio se i Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije. Oni u saopštenju ističu da će ispitati ceo slučaj, jer postoji sumnja u korupciju.
Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije, izaćiće u utorak sa podacima o brojnim zloupotebama u lokalnim samoupravama koje je uputila vladi na usvajanje.
Nameštaj stigao, tender još uvek nije završen

Nameštaj stigao, tender još uvek nije završen


„Radi se o neverovatnim malverzacijama sa tačnim podacima na šta se sve rasipa novac građana, počevši od sportskih klubova, nabavki nameštaja i drugih vrsta nabavki kojima se direktno krši zakon i podriva budžet. Sa druge strane vlada je prinuđena da taj novac nadomesti takasam i opterećenjima građana i penzionera, što je nedopustivo. Osim toga jedan od zahteva Međunarodnog monetarnog fonda je da se spreči javašluk i rasipanje budžetskog novca na lokalu, a evo vidimo za šta se sve troši“ ističu iz Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije.
PP Media