Dženan Lončarević: Vreme je da se zaustavi propadanje Prijepolja

Prijepolje – Mladi Sandžačke demokratske partije, organizovali su na sportskom terenu u Vinogradu turnir u basketu “3 na 3”. Sportsko druženje, koje je okupilo veliki broj mladih, upotpunio je mini koncertom Dženan Lončarević, na čiju ideju je turnir i organizovan.

Dženan Lončarević i Zeko Bukušić, foto: A.Rovčanin

Dženana Lončarevića žitelji grada na Limu smatraju najboljim ambasadorom svoje opštine. Lončarević kaže, da je ministar Rasim Ljajić neko koga izuzetno poštuje i ceni. On navodi, da mu je namera bila da ovim turnirom pokaže da Prijepolje i dalje živi, za razliku od prethodnika koji nisu imali apsolutno nikakvog sluha za nešto što se zove kultura i sport.

– Vidite koliko je malo potrebno da se okupi ovoliko dece i ljudi. Generalno smo zaključili da će ovo postati tradicija i da ćemo turnir organizovati svake godine. Ovo nema veze sa izborima, ovo nema veze nisačim. Ovo ima veze samo sa Prijepoljem koji ja puno volim – kaže Dženan.

Iako se ne bavi politikom Lončarević je izrazio nadu da će posle lokalnih izbora situacija u Prijepolju biti znatno povoljnija od trenutne. On smatra da je njegov grad stagnirao puno tokom minule četiri godine.

– Ja se iskreno nadam da će nakon izbora situacija u Prijepolju biti bolja, to je moja želja. Što se tiče same vladavine prethodnika i svega što nisu uradili u ovom gradu mogao bih o tome mnogo da govorim – dodaje Dženan.

Dženan Lončarević, najbolji „ambasador“ Prijepolja, foto: A.Rovčanin

Organizaciju turnira pored sponzora pomogli su i Dženanovi prijatelji, okupljeni oko stranke Rasima Ljajića.

– Meni i mojim prijateljima iz Sandžačke demokratske partije trebalo je dan ipo da organizujemo ovo. Imali smo više od 30 prijavljenih ekipa, međutim zbog vremenskog ograničenja morali smo to da svedemo na njih osam – kaže profesor sporta i fizičke kulture Mirsad Karalić.

Kandidat za odbornika u narednom skupštinskom sazivu Sead Rovčanin navodi da je Prijepolje tokom minule četiri godine bukvalno spavalo.

– Prijepolje je grad sporta, grad manifestacija, grad suživota i zajedništva. Mi to u prethodne četiri godine nismo imali i nismo mogli da vidimo. U Prijepolju su se proizvodili samo problemi, i mi tu nit moramo da prekinemo – ističe Rovčanin.

Turnir u basketu posetio je potpredsednik Vlade Srbije i osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić, koji je sa saradnicima boravio u radnoj poseti Prijepolju.

PP Media