Ekipa Brodareva pobednik Seoskih igara

Prijepolje – U organizaciji Sportskog Saveza Srbije u Prijepolju su prvi put održane Seoske igre. Na sportskim terenima ispred škole Sveti Sava u Bostanima takmičile su se četiri ekipe a trijumfovala je ekipa Brodareva, koja će Prijepolje predstavljati na regionalnom takmičenju u Kraljevu.

Foto: PP Media

Pravo da se nadmeću imali su takmičari od 15 godina pa naviše. 4 ekipe koje su se nadmetale u 11 disciplina predstavljale su Kosaticu, Milošev Do, Ivanje i Brodarevo.

Prema rečima Marine Jovičić Sportski savez je pre 4 godine došao na ideju da vrati tradiciju i druženje van gradova i opština. Reč je o manifestaciji amaterskog karaktera – u 4. sezoni seoskih igara učestvuju 34 opštine a po prvi put i opština Prijepolje.

– Sve protiče u najboljem redu i ovom prilikom zahvaljujemo se na saradnji SS Prijepolje. Zaista su divni domaćini. Ovo je tek početak, nadamo se da će naredne godine učestvovati i više ekipa – ističe pr Sportskog saveza Srbije Marina Jovičić.

Ovo je bila šansa da se i mladi i stari okupe i pre svega dobro zabave, a onda  i da pokažu kondiciju i spremnost da se bore za svoju mesnu zajednicu kako bi osvojili vrednu nagradu – sportski teren u selu ili naselju iz koga dolaze. Ukupni pobednik Seoskih igara koje su po prvi put održane u Prijepolju je ekipa Brodareva koja se plasirala na regionalno takmičenje koje će se u prvoj ili drugoj sedmici avgusta održati u Kraljevu.

PP Media