Ekipa iz Nikšića pobednik Letnje lige Marko Prijović 2021

Priboj/Bijelo Polje/Pljevlja/Nikšić/Brodarevo – Sa više sadašnjih i bivših reprezentativaca u futsalu, dominirale su ekipe iz Nikšića, Pljevalja i Bijelog Polja koje su osvojile i prva četiri mesta na turniru. Pobednici Letnje lige Marko Prijović 2021., sa rezultatom 3:1 u finalu, su postali ekipa Baćović DOO, iz Nikšića dok je ekipa kafe Princip iz Pljevalja osvojila 2 mesto. Treći su bili gosti iz Bijelog Polja KMF Pruška MP, a četvrto mesto je  pripalo ekipi Z Petrola iz Nikšića.

Foto: G.Reković

O kvalitetu turnira, koji je protekao bez ijednog incidenta i uz pohvale svih domaćinima za organizaciju, govori i činejnica da je od 16 prijavljenih ekipa bilo 13 najrenomiranijih timova sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koje su već godinama osvajači nekih od najprestižnijih turnira na ovim prostorima. Učesnici Lige iz Nikšića  su bili ekipe Baćović DOO., Z Petrol i KMF Trebjesa, iz Pljevalja kafe Princip i Amadeus, iz Bijelog Polja KMF Pruška MP., iz Novog Pazara Colobau 12, iz Brodareva pobednik Letnje lige Marko Prijović 2019. ekipa Minimala, novovaroška ekipa Zola gradnja, sa Zlatibora ekipa Norr Uniteda, prijepoljsko pribojska kombinovana ekipa Ganicusa i Pribojski timovi Soccer, kafe Munja, Max Bet i Lovački kutak.

Osvajač ovogodišnje Letnje lige Marko Prijović, foto: G.Reković

Pobednik turnira ekipa Baćović DOO iz Nikšića, osvojila je uz pehar i medalje, nagradu od 150.000 dinara za prvo mesto, pljevaljski kafe Princip nagradu od 80.000dinara za drugo mesto i ekipa KMF Pruška MP iz Bijelog Polja 40.000 dinara za osvojeno treće mesto. Za najboljeg golmana proglašen je reprezentativni golaman Crne Gore i član ekipe Bačović DOO iz Nikšića Milun Sekulić,  dok je laskavu titulu najboljeg strelca osvojio sa 6 golova na turniru Stevan Bulajić iz ekipe Z Petrola iz Nikšića. Za najboljeg igrača Letnje lige Marko Prijović 2021. proglašen je Luka Marković iz ekipe Baćović DOO iz Nikšića inače reprezentativac Crne Gore u futsalu.

Nakon prošlogodišnje pauze u organizaciji ove renomirane sportske manifestaciej, zbog mera zaštite od Corana virusa, organizatori Letnje lige Marko Prijović Priboj 2021., uspeli su da okupivši najrenomiranije ekipe sa tomeđe, naprave iskorak sa nikada kvalitetniijim turnirom i uzbudljivim utakmicama, koje su u petodnevnom nadmetanju ponovo vratile publiku na tribine i oduševile sve ljubitelje malog fudbala u Priboju. Uz odavanje pošte osnivaču Letnje lige Priboj, tragično nastradalom fudbaleru Marku Prijoviću, svi učesnici su evocirali uspomene na ovog vrsnog fudbalera i osobu sa neiscrpnom energijom i ljubavlju za sport, obećanjem da će se uvek odazvati pozivu i uveličati turnir koji nosi ime izuzetnog i po svemu posebnog čoveka kakav je Marko Prijović bio.

G.Reković