Nova Varoš: Ivan Veselić pobednik “Kupa Zlatara“ u obaranju ruke

“ Kup Zlatara“ u obaranju ruke održan je po prvi put u Novoj Varoši. Ovo takmičenje uvršteno je u zvanični kalendar prvenstva Srbije u obaranju ruke. Učešće su uzela 34 takmičara iz Srbije i Bugarske, apsolutni pobednik takmičenja bio je Ivan Veselić iz Valjeva.

U okviru sportskih dana Zlatarfesta održan je “Kup Zlatara” u obaranju ruke. Želja nam je bila da obogatimo sadržaj Zlatarfesta pa smo odlučili da i ovo takmičenje uvrstimo u zvaničan program, kako bi naše sugrađane edukovali za ovaj sport koji će nadam se zaživetu u Novoj Varoši, kazao je Ivan Mladenović zamenik predsednika opštine.

“ Mi smo zaista želeli da ovo priuštimo sugrađanima, znali smo da obaranje ruke do sada nije bilo rašireno u našem stanovništvu, namera nam je da ovo uvrstimo i u takmičenje “Seoske olimpijade” koja će biti održana za dvadesetak dana a uvrstićemo takmičenje i u okviru Radničkih sportskih igara”, istakao je Ivan Mladenović.

Zlatar kup foto : www.ppmedia.rs

Zlatar kup foto : www.ppmedia.rs


34 takmičara iz Nove Varoši, Valjeva, Bačke Palanke, Pančeva, Novog Sada, Kragujevca, Priboja, Prijepolja, Užica i dva takmičara iz Bugarske takmičili su se u 6 kategorija. Za mnoge od ovih takmičara rezultat nije bio u prvom planu, važno je bilo učestvovati i družiti se.
Kup Zlatara u obaranju ruke, foto www.ppmedia.rs

Kup Zlatara u obaranju ruke, foto www.ppmedia.rs


Najbolji u kategoriji do 70 kg bio je Mitko Stajkovski, do 80 kg prvo mesto je pripalo Milošu Kovaču, do 90 kg Stojanu Vladimirovu, do 100 kg najbolji je bio Božo Popović, do 110 kg Ivan Veselić i u kategoriji preko 110 kg pobedio je Vujica Savković.
Apsolutni pobednik “Zlatar kupa” bio je Ivan Veselić, drugi je bio Stojan Vladimirov dok je treće mesto pripalo Milošu Kovaču.
PP Media